|

Davutoğlu: Ankara'ya gelmeyin

Başbakan Davutoğlu, dün önce vekillerle, ardından MKYK üyeleriyle görüştü. Yeni vekillere, koalisyon hakkındaki görüşleri soruldu. Davutoğlu özellikle AK Parti’nin tek vekil çıkardığı illerdeki milletvekillerine “Ankara’ya gelmeyin. Bölgenizde çalışın” talimatı verdi.

Yeni Şafak
09:36 - 25/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:43 - 25/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimlerin ardından MYK, MKYK, il başkanları, belediye başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanlarıyla ayrı ayrı görüşerek sandık sonuçlarını değerlendirdi ve muhtemel koalisyon seçenekleri hakkında teşkilatının nabzını tuttu. Davutoğlu, dün de milletvekilleriyle biraraya geldi.



Davutoğlu, partisinin Güneydoğu, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz milletvekilleri ile AK Parti Genel Merkezi'nde üçer grup halinde biraraya geldi. Toplantıda vekillere “Seçim sürecinde bölgenizde gözünüze çarpan eksiklikler nelerdi? Muhtemel koalisyon seçenekleri konusunda ne düşünüyorsunuz, neden?” sorularını sordu.



"Ankara'ya gelmeyin"


Davutoğlu'nun koalisyon süreci ile ilgili, “her parti koalisyona girmek ister ama şartlar kiminle uyuyorsa onunla yapılır” dediği belirtildi. Doğu ve Güneydoğu illeri başta olmak üzere oyların düştüğü yerlere vurgu yapan Davutoğlu, “Her yerde olmamız lazım” dedi. Seçimlerde tek vekil çıkaran illerin üzerinde durulması gerektiğinin altını çizen Davutoğlu'nun, “O bölgede tek olan vekiller Ankara'ya gelmesin çalışsınlar. Alanlarda olalım” dediği öğrenildi.

#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#MKYK
#MYK
#il başkanları
#belediye başkanları
#sandık sonuçları
#gençlik ve kadın kolları başkanları
#Güneydoğu
#Doğu Anadolu
#İç Anadolu
#Ege ve Akdeniz milletvekilleri
#AK Parti Genel Merkezi
9 yıl önce