|

Davutoğlu: Sovyetik propaganda makinesi çalışıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın IŞİD petrolü iddialarına "Sovyetler'den kalan Sovyetik özellikleri birer birer ortaya çıkıyor. Bu Sovyetik propaganda makinesinin yalanlarına kimse itibar etmez​" cevabını verdi.

Yeni Şafak
09:11 - 3/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:45 - 3/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Azerbaycan ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısında açıklama yapıyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Zuğulba Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak Davutoğlu, Aliyev ile baş başa görüştükten sonra iki ülke heyetleri arasındaki görüşmeye başkanlık edecek. Başbakan Davutoğlu, Aliyev ile ortak basın toplantısının ardından, onuruna verilen öğle yemeğine katılacak.



Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile de baş başa ve heyetler arası görüşmeye katılacak Davutoğlu, Rasizade tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine ve iş dünyasının temsilcileriyle düzenlenecek toplantıya iştirak edecek.



Davutoğlu'nun ziyaret öncesi yaptığı açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:



Azerbaycan'nın işgal altındaki toprakları konusunda, Dağlık Karabağ başta olmak üzere tutumumuz açık ve nettir. Azerbaycan'ın bütün toprakları özgürlüğüne kavuşana kadar Türkiye, Azerbaycan'ın yanında yer alacaktır.



"Sovyetik propaganda makinesinin yalanları
"


Rusya ile olan ilişkilerimizden bağımsız olarak Azerbaycan ilişkilerimiz gelişmiştir.



Soğuk savaş döneminde Sovyet propaganda makinesi vardı. Her gün değişik yalanlar üretir, önce kendileri inanır sonra da dünyanın inanmasını beklerlerdi. Bunlar, 'Pravda yalanları, palavraları' diye anılırdı. Rusya'nın son 20-25 yıl içerisinde, soğuk savaş sonrasında unuttuğunu zannettiğimiz özellikleri, Sovyetler'den kalan Sovyetik özellikleri birer birer ortaya çıkıyor. Bu Sovyetik propaganda makinesinin yalanlarına kimse itibar etmez. Türkiye-Suriye sınırı bütün dünya tarafından gözlenen bir sınır buradan biz DEAŞ'tan petrol alacağız ve satacağız akla aykırı bir iddia. DEAŞ'ın Suriye rejimi ile girdiği kirli ilişkiler konusunda onlarca delil var. Suriye rejimine destek verenler aynı zamanda DEAŞ'a destek veriyor. Suriye rejimine açık tavır alan ve DEAŞ'a karşı açık tavır alan bir ülkeyiz kimse Türkiye'yi yanlış resmin içine koyamaz.






#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Azerbaycan
#Ahmet Davutoğlu
8 yıl önce