|

DEAŞ evlerinde sarı yelek

Yılın son saatlerinde DEAŞ’ın hücreleri basıldı. Kocaeli, İzmir, Elazığ ve Konya’daki operasyonlarda örgütün bombacısı dahil 38 şüpheli gözaltına alınırken, evlerde sarı yelekler bulundu. Geçtiğimiz günlerdeki FETÖ’ye yönelik operasyonlarda şüphelilerin evinden de sarı yelekler çıkmıştı. Gözaltındakilerin Fransa’dakine benzer eylemler planladığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 1/01/2019 الثلاثاء
Güncelleme: 02:10 - 1/01/2019 الثلاثاء
Yeni Şafak
DEAŞ evlerinde çok sayıda sarı yelek bulundu.
DEAŞ evlerinde çok sayıda sarı yelek bulundu.

DEAŞ’a geçit yok. 2018’in son saatlerinde yapılan baskınlarda, örgütün bombacısı dahil 38 DEAŞ’lı yakalandı. Adreslerde sarı yelekler bulundu. Daha önce FETÖ hücrelerinde de ele geçirilen sarı yelekler, şer odaklarının Türkiye’deki maşaları ile Fransa’dakine benzer eylemler planladığını ortaya koydu.

Yılbaşında şehir merkezlerinde kanlı saldırı potansiyeli taşıyan terör örgütü DEAŞ’ın hücreleri basıldı. Kocaeli, İzmir, Hatay, Elazığ, Samsun ve Konya’daki operasyonlarda 38 şüpheli gözaltına alındı.

Kocaeli’deki operasyonda, daha önce örgüt içinde bomba ve patlayıcı düzenek sorumlusu olan S.C., A.N.E.A. ve A.S. isimli Suriye uyruklu 3 kişi ile H.E.’nin Gebze, Körfez ve Derince ilçelerinde bulunan evlerine sabah saatlerinde baskın düzenlendi.
Özel Harekat Polisleri (PÖH) uyarılara rağmen açılmayan kapıları kırarak içeri girdiği adreslerde 4 şüpheliyi gözaltına aldı.

EVLERDEN SARI YELEK ÇIKTI

  • İzmir'de MİT Bölge Başkanlığının destekleriyle Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, merkez, Torbalı, Bayındır ve Kemalpaşa ilçelerindeki 11 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.
    PÖH ekiplerinin de katıldığı operasyonlarda 10 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Söz konusu adreslerdeki aramalarda örgütsel doküman, 8 bin 500 dolar ve 29 bin TL ele geçirildi. Operasyonda bir binada “sarı yelekler” bulundu.
    Daha önce FETÖ hücrelerinde de ele geçirilen sarı yelekler, şer odaklarının Türkiye'deki maşaları ile Fransa'dakine benzer eylemler planladığını ortaya koydu.

SORGULARI SÜRÜYOR

Hatay’da yeni yıl öncesi eylem hazırlığı içerisinde oldukları belirlenen 1’i Türk, 8’i Suriyeli toplam 9 kişi gözaltına alındı. Elazığ’da DEAŞ’a yönelik iki ayrı operasyonda 5’i yabancı uyruklu 7 şüpheli yakalanırken, Konya’daki baskınlarda ise yabancı uyruklu 5 zanlı gözaltına alındı.
Samsun’da üç gün önce Irak uyruklu 10 şüpheliyi gözaltına alan ekipler, dün 3 DEAŞ şüphelisini daha yakaladı. Şüphelilerin yakalandıkları adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların sorguları sürüyor.
  • Reina canisi hala suskun
  • Terör örgütü DEAŞ'ın, 2017'nin ilk saatlerinde Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da gerçekleştirdiği ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırının üzerinden 2 yıl geçerken, katliamla ilgili haklarında dava açılan 58 sanık adalet önünde hesap veriyor. Saldırının bir numaralı faili Özbekistan uyruklu Abdulkadir Masharipov, görülen 9 duruşmada hakkındaki suçlamalara ilişkin suskunluğunu korudu. Mahkeme, Masharipov'a savunmasını hazırlaması için son kez süre verirken, 39'u tutuklu 58 sanığın yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 18 Şubat 2019'da görülecek.
#FETÖ
#DEAŞ
٪d سنوات قبل