|

DEAŞ mescidi teröre alet etti

DEAŞ’ın, mescid adı altında açtığı evleri merkez yapıp, faaliyetlerini buralarda gerçekleştirdiği belirlendi. Hücre evlerde radikalleşen şahısların, fiili olarak savaşmaya ve silahlı eylem yapmaya hazır hale getirildikleri vurgulandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:44 - 25/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Şüphelilerin yakalanmaları halinde, adli birimlere ne şekilde ifade vermeleri gerektiği yönünde direktif aldıkları tespit edildi.
Şüphelilerin yakalanmaları halinde, adli birimlere ne şekilde ifade vermeleri gerektiği yönünde direktif aldıkları tespit edildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ’ın kentteki yapılanmasına yönelik 12’si tutuklu 23 şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, “mescid” adı altında hücre yapılanmasına giden örgütün, mescitlere dönüştürdüğü bazı evleri merkez olarak kullandığı, faaliyetleri ve görüşmelerini bu evlerde gerçekleştirdiği belirtildi. Ayrıca bu evlerde radikalleşen şahısların fiili olarak DEAŞ bünyesinde savaşmaya ve silahlı eylem yapmaya hazır hale getirildikleri vurgulandı.

SEÇİMLERDE OY KULLANMIYORLAR

Şüphelilerin, üs yönetiminden aldığı direktifler doğrultusunda hücre yapısını oluşturmaya gittiği, gerekli hazırlıkları tamamladığı ve eyleme geçmek üzereyken yakalandıkları kaydedildi. Ele geçirilen tape kayıtlarında örgütün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve güvenlik güçlerini, kendi ideolojisi doğrultusunda “tağut” olarak nitelendirdiği belirtildi. Ayrıca DEAŞ’lıların örgütsel tutum olarak belirledikleri ve şirk koşmak olarak nitelendirdikleri için Türkiye’deki seçimlerde oy kullanmadıkları tespit edildi.

#DEAŞ
#Terör
#Mescid
6 yıl önce