|

Dedeciğim biz geldik!

Tarihte “93 Harbi” olarak bilinen 1877- 1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nın yaşandığı Erzurum’da, ellerinde Türk bayraklarıyla çetin muharebelerin yaşandığı, halkın desteğiyle düşmanın yenildiği Topdağı’ndaki Aziziye Tabyalarına yürüyen genç yaşlı binlerce kişi, duygusal anlar yaşadı.

Haber Merkezi
04:00 - 10/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:08 - 10/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Saygı yürüyüşünün bu yıl altıncısı gerçekleştirildi.
Saygı yürüyüşünün bu yıl altıncısı gerçekleştirildi.

Erzurum'da genç, yaşlı ve çocukların da aralarında bulunduğu binlerce kişinin katılımıyla 141 yıl önce Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı Topdağı'ndaki Aziziye Tabyalarına saygı yürüyüşü düzenlendi. Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince organize edilen saygı yürüyüşünün bu yıl altıncısı gerçekleştirildi.

CAMİLERDEN ÇAĞRI

Kent merkezinden 4 kilometre uzaklıktaki Aziziye Tabyalarına yapılan yürüyüş öncesi, sabah ezanının ardından, tarihte olduğu gibi camilerde "Ey Erzurumlular, ey ahali, düşman Aziziye Tabyalarını bastı. Allah'ını seven, eli silah tutan herkes, askerlerimizin yardımına koşsun. Vatanını ve milletini seven yetişsin" çağrıları yapıldı. Ezan ve çağrılarla kentteki camilerde buluşan binlerce vatandaş, sabah namaz sonrası okunan selalar eşliğinde önce Karskapı Şehitliği'ne yürüyerek burada dua etti. Erzurumlular, daha sonra sabahın erken saatlerinde soğuk havaya rağmen ellerinde Türk bayraklarıyla Aziziye Tabyalarına kadar yürüdü.

NENE HATUN’U ZİYARET

Üzerilerinde "Dedeciğim ben geldim" tişörtü bulunan çocukların yanı sıra asker ve polislerin de katıldığı yürüyüş sırasında, dokuz pare top atışı da yapıldı. Yürüyüşte bazı vatandaşlar, o günün ruhunu yaşayabilmek adına tabyaya tepeleri aşarak ulaştı. Tabyada, Sultan 2. Abdülhamit'in fermanı, şiirler ve şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula tarafından dua edildi. Rus ve Ermeni kuvvetlerine karşı mücadele edilen tabyaları gezen vatandaşlar, Aziziye savunmasında fedakarlığıyla tarihe geçen Nene Hatun'un kabrini de ziyaret etti.

#93 Harbi
#Eruzurm
#Dedeciğim biz geldik!
5 yıl önce