|

Demirtaş'tan Diyarbakır açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır'da HÜDA-PAR üyesi ve İhya Der Başkanı Baran'ın öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Demirtaş, herkesi sokaktan çekilmeye davet ederek "Diyarbakır'da kirli bir tezgah sahneleniyor" dedi.

Yeni Şafak
20:37 - 9/06/2015 Salı
Güncelleme: 17:51 - 9/06/2015 Salı
DHA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Semti'nde bulunan İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İhya- Der) Şube Başkanı Aytaç Baran'ın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği ve saldırı sonrası çıkan çatışmada hayatını kaybeden vatandaşların olduğu olayla ilgili açıklamalarda bulundu.



Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Demirtaş, herkesi sokaktan çekilmeye davet ederek "Diyarbakır'da kirli bir tezgah sahneleniyor. İç çatışmayı tetiklemek istiyorlar. Bütün Partiler sabırla ve ortak akılla hareket etmelidir. Siyasi sorumluluk sahibi olanlar diyalogla bu tür tezgâhları boşa çıkarabilecek olgunlukta davranmalıdırlar. Sokakta karşı karşıya getirme senaryolarına karşı herkes bilinçle hareket etmeli ve sokaktan çekilmelidir. Sahte hesaplar üzerinden sosyal medyayı tahrik için kullananlara riayet edilmemelidir. İntikam ve kin kusan hiç kimse iyi niyetli olamaz" ifadelerini kullandı.


#selahattin demirtaş
#demirtaş açıklama
#demirtaş twitter
9 yıl önce