|

Deneme kitabı gibi verdik

FETÖ içerisinde İlköğretim ve Talebe Mesullüğü yapan E.K., etkin pişmanlıktan faydalanma talebiyle Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi. FETÖ’nün TSK’ya nasıl sızdığını anlatan E.K., 2009’dan 2013 yılına kadar Askeri Lise ve Polis Koleji sınav sorularının örgüt içindeki öğrencilere verildiğini itiraf etti.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 14/04/2019 Sunday
Güncelleme: 02:15 - 14/04/2019 Sunday
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

2009’da Askeri Lise sınavları öncesi ‘Osman’ kod adlı örgüt abisiyle Kahramanmaraş’ta görüştüğünü anlatan E.K. şunları söyledi: “(..) bana deneme soruları vereceğini (..) soruların bir kısmının ya da benzerlerinin sınavlarda çıkabileceğini söyledi. Kaç öğrenci sınava girecekse öğrenci adedi kadar bu deneme kitapçığından verdi. (..) dağıttığımız bu soruların bir kısmının Askeri Lise sınavlarında çıktığını öğrendim.”

POLİSLİK İÇİN DE AYNI YÖNTEM

“2009 yılında ise aynı yöntem Polis Koleji sınavına girecek olan Z.K. isimli öğrenciye yapıldı. Bu öğrenci deneme sorularına çalıştı ve sınavı kazandı. Yine daha sonraki yıllarda da Polis Koleji sınavlarına girecek öğrencilere verilen deneme sorularından çıktığını duydum. 2010, 2011 ve 2012 yıllarında aynı şekilde (..) Askeri Lise sınavlarına girecek olan öğrencilere sınav soruları verildiğini duydum.”

#FETÖ
#TSK
#Askeri Lise
#Polis Koleji
#Sınav
5 years ago