|

Deniz Kuvvetleri imamı Batmaz!

FETÖ’nün sivil imamlarından Kemal Batmaz’ın ağabeyi tarih profesörü Şakir Batmaz hakkında “örgüt yöneticiliği” suçundan dava açıldı. İddianamede, 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde yakalanan Batmaz’ın FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) imamı olduğu, ağabeyi Şakir Batmaz’ın da bundan kıskançlık duyduğu yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2018 Salı
Güncelleme: 10:59 - 20/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Kemal Batmaz 15 Temmuz günü Akıncı'da böyle  görüntülenmişti.
Kemal Batmaz 15 Temmuz günü Akıncı'da böyle görüntülenmişti.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Velihattin Eldemir, FETÖ’nün sivil imamlarından Kemal Batmaz’ın ağabeyi eski Erciyes Üniversitesi tarih bölümü profesörü Şakir Batmaz hakkında sürdürdüğü soruşturmayı tamamladı. Savcı Eldemir, daha önce Kayseri’de örgüt üyeliği suçlamasıyla hakkında dava açılan ve bu suçtan beraat eden Şakir Batmaz için “Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme” suçundan ceza istedi. Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede dikkat çekici ayrıntılar yer aldı.

DKK İMAMI KEMAL BATMAZ

İddianamede, 15 Temmuz darbe girişiminin ardında Akıncı Hava Üssü yakılarında yakalanan Kemal Batmaz’n FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri İmamı olduğu belirtilirken, şüpheli Şakir Batmaz’ın da bunun vermiş olduğu kolaylıktan yararlanarak kendisini gizleme gereği duymadan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na alınacak örgüt üyeleriyle ilgili çalışma yaptığı vurgulandı. Mülakat Komisyonu, Er Alımı Komisyon Kurulu, Sivil Kaynaktan Subay Alımı Komisyonu ve Uzman Erbaş Alımı Komisyonu gibi komisyonda görev alan üst düzey komutanlarla irtibatı ortaya çıkarılan şüpheli Batmaz’ın bu komisyonlardaki alımcıların kararlarında etkili olduğu vurgulandı. Akademik çalışma adı altında Deniz Kuvvetlerine ve Deniz Kuvvetlerine bağlı yerlere rahatça girip çıktığı kaydedilen ağabey Batmaz’ın, 15 Temmuz sonrası ihraç edilen ve hala tutuklu bulunan Ömer Faruk Harmancık, Şükrü Bostan gibi FETÖ’cü komutanların yönlendirmesi sonucu düzenlenen sempozyumlara konuşmacı olarak katıldığı aktarıldı. İddianamede, “İzmir Casusluk, Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları kapsamında yapılan operasyonlar ile FETÖ üyesi askerlerin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda önünün açıldığı anlaşılmıştır” denildi.

GÜLEN'E KÖK HÜCRE MERKEZİ

İddianamede, Şakir Batmaz’ın profesör olarak çalıştığı Erciyes Üniversitesi’nin bir numarası olduğuna işaret edildi. Batmaz’ın Fahrettin Keleştemur ve Muhammet Güven’in rektörlük kampanyalarında desteklenmesi yönünde örgüt üyelerine talimatlar verdiği dile getirildi. Üniversite içerisinde yer alan GEN-KÖK (Genetik ve Kök Hücre Tedavi Merkezi) ile ilgili de dikkat çekici ayrıntılar yer aldı. Şakir Batmaz’ın üniversitenin FETÖ hakimiyetine sokmasının ardından teröristbaşı Fetullah Gülen’in tedavisi amacıyla GEN-KÖK’ün kurulduğu kaydedildi. Söz konusu merkezi FETÖ’nün üst düzey yöneticilerinden ve Gülen’in doktoru olan firari Tuncay Delibaş’ın her ay geldiği aktarıldı.

‘BİZİM KEMAL’İN AĞABEYİ!”

Şüpheli Şakir Batmaz ile örgütün ABD imamı Faruk Taban’ın irtibatlı olduğu da vurgulandı. Bu irtibatı ortaya koyan tanık Gökhan E.’nin beyanları dikkat çekti. 2011 yılında Amerikan Barış Gönüllüleri Merkezi’ndeki bir toplantıya katılmak için ABD’ye gittiğini ve burada Faruk Taban ile tanıştırıldığını aktaran E., “Kendisine Erciyes Üniversitesi’nden geldiğimi söylediğimde, ‘Erciyes Üniversitesi’nde bizim Kemal’in ağabeyi Şakir abimiz var, kendisinin çalışmalarından çok memnunuz. Erciyes Üniversitesi’ni çekip çeviriyor, selamlarımı söyle” dedi. Hatta konuşmasında Kemal Batmaz’ın da ABD’de olduğunu söyledi” dedi.

  • Hocasına ‘Ermeni’ dedi
  • İddianamede yer alan tespit ve ifadelere göre FETÖ’nün üst düzey imamlarından biri olduğu anlaşılan şüpheli Şakir Batmaz, savunmasında da takiye yaptı. Gülen’in Ermeni asıllı olduğunu düşündüğünü kaydeden Batmaz, “Fetullah Gülen’in aynı zamanda Amerika’nın dünyadaki emperyalist faaliyetlerine somut olarak hizmet ettiğini düşünüyorum. Kendisiyle hiçbir irtibatım olmadı” demesi dikkat çekti. Batmaz, çok az görüştüğünü iddia ettiği kardeşi Kemal Batmaz ile ilgili ise şunları söyledi: “Kardeşim Kemal Batmaz’ın eylemleri menfur eylemdir. Ailemiz için büyük bir trajediye sebep olmuştur.”

#FETÖ
#Deniz Kuvvetleri
#Kemal Batmaz
6 yıl önce