|

Denklik çalındı

YÖK'ün Denklik Birimi'nden 3 adet "Denklik Belgesi" çalındı. YÖK, çalınan denklik belgelerinin seri numaralarını tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bildirdi.

Yeni Şafak
00:00 - 20/09/2001 Perşembe
Güncelleme: 15:25 - 3/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

YÖK'te, çelik kasada saklanan denklik belgelerinden dördünün çalındığı, bunlardan biri üzerinde de sahte düzenleme yapıldığı tespit edildi. Çalınma olayı geçen hafta tesadüfen ortaya çıktı. YÖK'ün Denklik Birimi'nde görevli bir memur, servis otobüsünde unutulan bir zarfın içinde üzerinde düzenleme yapılmış denklik belgesi buldu. Memurun şüphelenerek durumu yetkililere iletmesi üzerine yapılan araştırmada, çelik kasada saklanan ve zimmetli olarak verilen denklik belgelerinden 3'ünün daha yerinde olmadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili yürütülen adli soruşturmanın yanısıra, YÖK de idari soruşturma açtı. Öte yandan YÖK, kayıp 3 denklik belgesinin seri numaralarını tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bildirerek, bu denklik belgeleriyle yapılacak başvurulara karşı uyardı. Konuya ilişkin bilgi veren bir YÖK yetkilisi, "Belgeler öyle seçilmiş ki kayıp olduğu ancak 2 yıl sonra anlaşılabilecekti. Çünkü şu anda düzenlenen belgelerin seri numaraları 12 binlerdeyken, çalınan belgelerin seri numarası ise 14 binlerden başlıyor" dedi. Çalınan denklik belgesiyle adına sahte düzenleme yapılan kişinin YÖK'e denklik başvurusunda bulunmadığının da tespit edildiğini belirten yetkili, belgenin tıp alanında düzenlendiğini sözlerine ekledi. "Sahte" denklik belgesinin, 10 bin dolar karşılığında düzenlendiği iddia edildi.



YÖK daha önce uyarmıştı


Öte yandan YÖK, bundan bir süre önce internet sitesinde bir duyuru yayımlayarak, denklik başvurusunda bulunmak isteyenleri, "para talep eden kişilere" karşı uyarmıştı. Halen sitede yer alan duyuruda, şöyle deniliyor: "Bazı kişilerin, denklik başvurusunda bulunmak isteyenlerden, denklik işlemlerini takip ederek kolaylaştıracaklarını söyleyerek para talebinde bulundukları, Başkanlığımıza intikal eden duyumlardan anlaşılmıştır. Yurtdışında yükseköğrenim gördükten sonra denklik başvurusunda bulunmak isteyenlerin, kesinlikle bu tür aracı kişilere itibar etmemeleri önemle duyurulur."



#YÖK
#"Denklik Belgesi"
#Çalındı
23 yıl önce