|

Depremzede minik Elif'i ticari malzeme haline getiren tacirlere büyük tepki

Türkiye'nin en çok kullanıcısı bulunan alışveriş sitelerinden biri olan Trendyol, büyük bir skandala imza attı. İzmir'de yaşanan deprem felaketinde yıkılan Doğanlar Apartmanı'nın enkazından 65'inci saatte sağ olarak çıkarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek'in kurtarma ekibindeki görevlinin parmağını sıkı sıkı tutması felaketin simgesi olmuştu. Trendyol ise o anın fotoğrafını kupa, saksı, kalemlik gibi eşyalara basarak satışa sundu. Minik Elif'in ticari malzeme haline getirilmesi sosyal medyada büyük tepki topladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ve ortaya çıkan durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Trendyol ise, tepki çeken ürünleri satıştan kaldırıldığını belirtti.

10:04 - 5/11/2020 Perşembe
Güncelleme: 13:49 - 5/11/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Trendyol'da Elif Perinçek'i simgeleyen ürünlerin satışa sunulması büyük tepki topladı.
Trendyol'da Elif Perinçek'i simgeleyen ürünlerin satışa sunulması büyük tepki topladı.

İzmir'de yaşanan deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Yurdun dört bir yanından felaket bölgesine yardım yağıyor. Vatandaşlar mağdurlar için seferber olmuşken, online alışveriş platformu Trendyol, bu durumu ticari malzeme haline getirerek büyük bir skandala imza attı.


Trendyol'da 'hediyehanem' isimli bir mağazanın sattığı kupa, kalemlik, saksı gibi eşyalara Elif Perinçek'in kurtarma görevlisinin parmağını tuttuğu anın fotoğrafının basıldığının görülmesi, sosyal medyada yoğun tepki çekti.





Derhal bu satışa son verin

Kullanıcılar ürünlerin derhal kaldırılması için Trendyol'a çağrıda bulundu. Birçok kullanıcı Türkiye'yi derinden sarsan felaketin ticari malzeme haline getirilmesine tepki gösterdi.





TRENDYOL: KABUL EDİLEMEZ, HEMEN SATIŞTAN KALDIRDIK

Tepki çeken ürün satışı sonrası Trendyol'dan konuyla ilgili bir açıklama geldi.
Şirketten yapılan açıklama şöyle;
''Kamuoyunda hassasiyet oluşturan bir ürünün platformumuzda yer alması bizim için kabul edilemez. Söz konusu ürünleri platformumuzda yer aldığını tespit ettiğimiz anda derhal satıştan kaldırdık. Ürünlerin satıcısıyla ilgili gerekli tüm işlemler yapılarak platformumuzdaki satışları durduruldu. Aynı hassasiyeti paylaştığımız tüm müşterilerimize uyarıları için teşekkür ederiz.''

#İzmir
#deprem
#elif perinçek
#trendyol
4 yıl önce