|

"Dershane sistemi Türkiye'ye ciddi zarar verdi"

Türkiye Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, "Bir sonuç olarak ortaya çıkan dershane sistemi Türkiye'ye ciddi zarar verdi. Liselerin eğitimle alakası kalmadı" dedi.

Yeni Şafak
10:24 - 13/02/2015 Cuma
Güncelleme: 08:26 - 13/02/2015 Cuma
AA
Gelecek yıl hizmete girecek TED Atakent Koleji'nin tanıtım toplantısında konuşan Pehlivanoğlu, okulun 1170 öğrenciye 80 derslikte hizmet vereceğini söyledi.  


Pehlivanoğlu, bu sene Diyarbakır, Tokat, Kocaeli ve İstanbul’da dört yeni okul açacakları bilgisini verdi.


Eğitimle ilgili araştırmalara göre öğrenmenin yüzde 50'sinin genetik, yüzde 30'unun öğretmene ve ancak yüzde 1-2'sinin teknolojik donanıma bağlı olduğunu belirten Pehlivanoğlu, "Akıllı tahtadan önce akıllı öğretmenlere ihtiyacımız var" dedi.


Pehlivanoğlu, TED olarak yıllardır okul dışı eğitime karşı mücadele verdiklerini ifade ederek, "Bir sonuç olarak ortaya çıkan dershane sistemi Türkiye’ye ciddi zarar verdi.  Liselerin eğitimle alakası kalmadı" diye konuştu. 


Liselerin işlevinin üniversiteye hazırlığa indirgendiğini savunan Pehlivanoğlu, "Okulların yeni nesilleri yetiştirmek yerine sınava insan hazırlama işlevini üstlenmesi ülkenin geleceği için bir risk" görüşünü dile getirdi.


TED mesleki eğitime geçiyor


TED Genel Müdürü Sevinç Atabay da okullarında geleneksel değerlerle eğitim anlayışını benimsediklerini ancak 21. yüzyıl insanını yetiştirmek için gerekli tüm donanımlara da sahip olduklarını ifade etti.


Atabay, TED Atakent Koleji'nin de "akıllı okul" sistemiyle öğrencinin hem bedensel hem ruhsal gelişimini göz önünde bulunduran bir yapıda tasarlandığını kaydetti.


TED okullarının mesleki eğitim vermeyi de planladığını anlatan Atabay, dünyada geçerliliğe sahip mesleki eğitim ve yeterlilik belgesi veren İngiltere merkezli bir kuruluşla anlaşma imzaladıklarını, Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayından sonra üç meslek dalında öğretim vermeye başlayacaklarını söyledi. Atabay, bu öğretimin 7. ve 11. sınıflar arasında verileceğini bildirdi.
#Türkiye Eğitim Derneği
#TED
#Selçuk Pehlivanoğlu
#Sevinç Atabay
#TED Atakent Koleji
9 yıl önce