|

‘Devlet’ ana Külliye’ye davetli

Devlet Üttü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek törene de davet edildiğini belirtti. 55 yıldır tekerlekli sandal yeyle yaşayan Üttü, yaklaşık 6 bin kitap okudu.

Yeni Şafak
08:25 - 5/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 06:30 - 5/03/2016 Cumartesi
Diğer

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde yaşayan Devlet Üttü, henüz 1 yaşındayken nadir görülen juvenil romatoid artrit hastalığına yakalandı.



Eklemlerin hareketini kısıtlayan, kemikleri zayıf düşüren hastalık nedeniyle el ve ayaklarını kullanmakta zorlanan Üttü, “Yeterli ilgiyi gösteremeyiz, düşer” denilerek okula alınmadı. Ancak yılmadı, okuma ve yazmayı kendi kendine öğrendi.



Kütüphanede
kitap kalmadı



Okuma ve yazmayı öğrendikten sonra şiir yazmaya başladığını ve kitap okumaya yoğunlaştığını kaydeden 56 yaşındaki Üttü, Nazilli İlçe Halk Kütüphanesi'nde en çok kitap okuyan kişi olarak kayıtlara geçti. Habertürk'te yer alan habere göre Üttü, bu unvanıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek törene de davet edildiğini belirtti.



55 yıldır tekerlekli sandal yeyle yaşayan, el ve ayaklarını kullanamayan Devlet Üttü'nün, hayatı boyunca yaklaşık 6 bin kitap okuduğu belirtildi. Üttü, “Kütüphaneden bana kitap getiriyorlardı. 'Nazilli Kütüphanesi'nde senin okuyacağın kitap kalmadı artık' dediler.



Dışarıdan kitaplar gelmeye başladı. Arkadaşlarım İzmir'e, İstanbul'a gittiğinde kitap getiriyor” diye konuştu.

#Aydın
#Devlet Üttü
#8 Mart Dünya Kadınlar günü
#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
#Nazilli Kütüphanesi
8 yıl önce