|

Dedi mi demedi mi?

MHP lideri Bahçeli, CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet’in hazırladığı anayasa taslağını inkâr eden Kılıçdaroğlu’na seslendi: 2 Haziran 2018 tarihli bir gazetede, “Millet ittifakı olarak çalışma yaptık. Başında İbrahim Kaboğlu vardı” dedi mi, demedi mi? 21 Haziran 2018’de bir televizyonda, “Dört partinin anayasa değişikliğinde ilkeler üzerinde anlaşma metni hazırlandı” dedi mi, demedi mi?

Nur Banu Aras
00:00 - 18/11/2020 Çarşamba
Güncelleme: 07:06 - 18/11/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli
MHP lideri Devlet Bahçeli

Partisinin Meclis Grubu’nda konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, federasyon anayasasına sert tepki gösterdi. Bahçeli, özetle şunları söyledi:

CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin taslağını hazırladıkları bir anayasa hazırlığı konuşulmaktadır. İP yönetimi iddiayı reddetmiştir. K
ılıçdaroğlu da reddetmiştir. Peki, 13 Ocak-7 Mayıs 2018 tarihleri arasında hazırlanmış mezkur anayasa değişikliği çerçeve metni için kurdurulan masaya kimler oturdu?
O oturmadı, bu oturmadı, şunun haberi olmadı ise, sokağa bırakılan ihanet metnini kim yazdı kimler müzakere etti? Bu melanetin açıklaması nasıl yapılacak?

HAYSİYETLE İTİRAF ET

  • Kılıçdaroğlu hayreti mayreti bıraksın, haysiyetle itiraf etsin: 2 Haziran 2018’de, bir açıklamasında; ‘Millet İttifakı olarak çalışma yaptık.
    Başında İbrahim Kaboğlu vardı. Aşağı yukarı bir mutabakat metni şu an elimizde’ dedi mi demedi mi? Bu yalan makinesi öyle çalışmıştır ki, ne fren tutmuş, ne dur durak bilmiştir. Zilletin dört temsilcisinin kurulduğu anayasa hazırlık masasını PKK kurmuş, yazım işinin yapılabilmesi için ihtiyaç olan kalem sipari
    şi de FETÖ’ye verilmiştir.

HODRİ MEYDAN

Türklüğü anayasadan çıkaracak bir kokuşmuş henüz anasından doğmamıştır.
Hadi doğdu varsayalım, o zaman geldiği gibi gitmesi de bizim için şerefli bir vatan vazifesidir. Türkiye’yi bölünmeye götürecek bir anayasanın varlığı kabus dolu bir hayaldir.
Hodri meydan, her kim aksi yönde hain bir mücadelenin içinde olacaksa, önce bizim bedenlerimizi çiğnemek ve toprağa gömmek durumundadır.

Kılıçdaroğlu nereye koşuyor

  • Bahçeli, “Türk siyaseti kendi ülkesine yabancılaşmış, milletiyle çelişkiye düşmüş bir muhalefetin sancısına rastlamıştır.
    CHP Genel Başkanı geçtiğimiz günlerde konuğu olduğu Ortadoğu Enstitüsünde bir etki ajanı gibi konuşmuş, fukara aklında ne varsa döküp saçmıştır. ABD ve AB liderlerine yönelik, Türkiye’de demokrasi hareketlerini savunun çağrısında bulunmuştur. İBB Başkanı da göz kamaştıran figüranlığını sergilemiştir.
    CHP’liler belediye işlerinden başka her şeyle meşguldür. CHP’li Küçükçekmece Belediyesi’nin PKK’nın mahut renklerinden oluşan melun kanlı amblemini bir çocuk parkının yer döşemesinde kullanması Kılıçdaroğlu zihniyetinin terör örgütü sempatisinde sınır tanımadığının işaretidir. Çocuklara bölücülük aşılamaya çalışan CHP’nin PKK’yı belediyelere taşımasının hesabı mutlaka sorulmalı, burunlarından fitil fitil getirilmelidir” dedi.

Muhteşem bir kalkış yaşanacak

  • Hükümetin yapacağı yeni reformlara destek veren Bahçeli, “Ekonomide açılan ya da açılacak yeni ufuklarla, demokrasi ve hukuk alanlarında kuvveden fiile geçecek sağlam ve sağduyulu hamlelerle fasit çemberin kırılacağını, muhteşem bir kalkışın yaşanacağını düşünüyorum.
    Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye’nin aradığı ve ihtiyaç duyduğu tarihi bir yönetim reformu olarak devrededir. Gereken ve planlanan diğer reformların birbirine eklemlenerek ifa ve icrası Türkiye’nin hızına hız katacaktır.
    Biz gelecekten umutluyuz. Yarının bugünden daha iyi olacağına inanıyoruz. Yerimizde saymayacağız, patinaj yapmayacağız, sürekli bir adım önde olacağız, daha doğru bir ifadeyle olmak mecburindeyiz” dedi.
#Devlet Bahçeli
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Anayasa
#Taslak
3 yıl önce