|

Devletimiz bizi bağrına bastı

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Jandarma Genel Komutanlığı önüne gidenler arasında yer alan baba Tehvit Akkan şehit olurken, oğulları Nahit ve Emrah Akkan yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2018 Cuma
Güncelleme: 02:28 - 13/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Baba Tehvit Akkan şehit olurken, oğulları Nahit ve Emrah Akkan yaralandı.
Baba Tehvit Akkan şehit olurken, oğulları Nahit ve Emrah Akkan yaralandı.

O gece Jandarma Genel Komutanlığı’nın önünde duran tankların yanına gittiklerinde üzerilerine ateş açıldığını ve yaralandıklarını kaydeden Nahit Akkan, "Bir ay önce yeni bir görüntü düştü medyaya. Jandarma Genel Komutanlığının önünde yaralanan 5 kişi var. Biz, o yeni görüntülerde kendimizi gördük" diye konuştu.

BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADILAR

Yaralanıp hastaneye geldikten sonra babasının şehit olduğu haberini alan Nahit Akkan, "15 Temmuz'dan sonra devletimiz hem şehit yakınlarına hem de gazilerine sahip çıkmıştır. Bizim hiçbir beklentimiz yoktu ama devletimizin en tepesindeki isim beni masasına oturtup kendi oğlu gibi bağrına bastı" dedi.

Katiliyle yüzleşmek istiyorum

Darbe teşebbüsünün yaşandığı gün arkadaşlarına “Bu hainler vatanı ele geçirecekler. Biz burada niye oturuyoruz?” diyerek köprüye giden 21 yaşındaki Batuhan Ergin, kalbine aldığı tek kurşunla hayatının baharında şehit oldu.

Sosyal medyadan Boğaziçi Köprüsü’nün girişindeki fotoğrafı eşliğinde “Eve erzak almaya değil, devlete sahip çıkmaya geldik” notunu paylaşan Batuhan, vatanı teröristlere vermemek için canını feda etti. Batuhan Ergin’in babası 52 yaşındaki Ahmet Ergin, “Bizim evimizde artık Batuhan’dan sonra sessizlik hakim” dedi. Oğlunu kimin vurduğunu öğrenmek istediğini belirten Ahmet Ergin, oğlunun katiliyle göz göze gelmek istediğini sözlerine ekledi.


Yaptıklarını inkar ediyorlar

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında kardeşini şehit veren, kendisi de gazi olan Şenol Gencer, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları’nda devam eden FETÖ davalarını izleyerek, öfkesini ve üzüntüsünü, bir nebze de olsa dindiriyor. 15 Temmuz gecesi darbeye karşı koymak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giden Özgür Gencer, darbeciler tarafından F16’dan atılan bombayla şehit oldu. Gencer, geride gözü yaşlı eşini, biri kız, biri erkek olmak üzere iki evlat bıraktı. Gencer, acısını ve darbeyi yapanlara karşı öfkesini, FETÖ davalarına katılarak dindirdiğini belirterek, “Biz, 15 Temmuz gecesini unutmuyoruz lakin, onlar hiç hatırlamıyor. O gece yaptıklarını inkar ediyorlar. Hainlerin, bizi bombalarken ‘bombalamadık’ dediklerini, bize silah atıp görüntüleri inkar ettiklerini, 15 Temmuz’u hiçbir şekilde hatırlamadıklarını görüyoruz. Görüntülerini inkar edenler var. Vatan hainlerine idam çıkmasını istiyoruz”

#Batuhan Ergin
#Şehit
6 yıl önce
default-profile-img