|

Dini meselelerde bilenler konuşmalı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ dini konularda tepki çeken açıklamalarla ilgili konuştu:“Dini konularda bilenlerin konuşması esastır. Kur'an'ı, sünneti, dinin kavramlarını bilenlerin konuşması son derece önemlidir."

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/03/2018 dimanche
Güncelleme: 02:17 - 11/03/2018 dimanche
Yeni Şafak
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çeşitli temaslar için geldiği Yozgat’ta gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Son dönemde televizyona çıkan ve kadınlarla iligli açıklamaları tepki toplayan din adamlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, “İslam, medeniyetimiz, kültürümüz ve aziz milletimizin kadına verdiği değer tartışmasızdır” dedi.

YANLIŞLAR DOĞRULARIN YERİNE İKAME OLUR

Bu tür İslam’ın ruhuyla bağdaşmayan açıklamalar olduğunda bunlara cevap verecek olan kurumun toplumun dört bir yanında ve her yerde faaliyette bulunan Diyanet personeli olduğunu vurgulayan Bozdağ şöyle devam etti: İlahiyat fakültelerinin de bu noktada üzerine düşeni yapması gerektiğine işaret eden Bozdağ, şunları kaydetti: “İslami ilimler fakülteleri var, onlar da üzerine düşeni yapmalı. Şimdi bakıyorsunuz biri çıkıyor, bir şey söylüyor, o zaman onun karşısında söylenecek doğru bilgiye sahip olanlar, onun ihtisasını yapanların da çıkıp konuşması lazım. Medyada konuşması lazım, kitaplarıyla konuşması lazım, seminer, konferanslarla konuşması lazım. Şimdi sosyal medya diye bir şey var, onun üzerinden hiç kimse kendine alan açmıyorsa oradan konuşup doğruyu paylaşması lazım. Eğer doğru bilgiye sahip olanlar doğruları paylaşmazlar, paylaşmaktan imtina ederlerse o zaman yanlış bilgiler doğruların yerine ikame olur ve doğruyu söylemek zor hale gelebilir.”

Saldıranları yakından takip ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının çarpıtıldığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın kullandığı bazı kavramlar üzerinden saldırıya geçen bir kısım çevreleri çok yakından görüyoruz. FETÖ'cüleri bir yandan, PKK'cıları bir yandan, esasında din düşmanlığı yapan çevreleri bir yandan sayın Cumhurbaşkanımızın sözlerini çarpıtma ve oradan Cumhurbaşkanımıza, AK kadroya ve dinimize zarar verme gayreti içerisinde olanlar var. Onlara buradan şunu söylüyorum, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imanını, Kur'ana ve sünnete bağlılığını kimse tartışamaz" diye konuştu.

#Bekir Bozdağ
#Recep Tayyip Erdoğan
il y a 6 ans