|

Diplomaları geçersiz

Romanya'da bulunan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, buradaki FETÖ'ye bağlı yapıların ve okulların kapatılması için temaslarda bulunduklarını belirterek "Rumen yetkililer bu konuda dikkatli olacaklarını söylediler" dedi. Yurtdışındaki FETÖ okullarının diplomalarının geçersiz olduğunu hatırlatan Kaynak "Bu okulların öğretmenlerinin lisansları da iptal edildi" diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/09/2016 Cuma
Güncelleme: 01:05 - 9/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, resmi temaslarda bulunmak için bulunduğu Romanya'nın başkenti Bükreş'te, Romanya Dışişleri Bakanı Lazar Comanescu ve Başbakan Yardımcısı Costin Grigore Borc ile görüşmeler yaptı. Burada gazetecilere açıklama yapan Veysi Kaynak, Türkiye ile Romanya'nın birbirlerini destekleyen iki kardeş ve dost ülke olduğunu söyledi.



ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKMALILAR


Romanya'da FETÖ'ye bağlı yapıların kapatılması yönünde Rumen yetkililerin konunun vehametinin farkında olduklarını söyleyen Kaynak, "Rumen yetkililer, 'Romanya'daki faaliyetlerinin, Romanya'nın yasalarına göre meşru bir zeminde yürümesi için çok dikkatli olacağız ve bunun dışına taşan faaliyetlere de engel olacağız' dediler. Burada önemli olan hem Rumen makamlarının ve diğer okulların bulunduğu ülke makamlarının alacağı tedbirler hem de çocukların velilerinin bu hadiseyi görerek kendilerinin çocuklarına sahip çıkmaları önemlidir" ifadelerini kullandı.



FORMASYONLARI İPTAL EDİLDİ


Kaynak, geçtiğimiz hafta yayımlanan KHK'da yurt dışında bu gruba mensup okullarda okuyanların diplomalarının geçersiz olacağına ilişkin bir hüküm bulunduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: "Artık diplomaları geçerli sayılmayacak. İkincisi, bu okuldaki öğretmenlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olanların eğitim, öğretmen lisansları, formasyon belgelerinin MEB tarafından iptali söz konusu. Hiçbir veli çocuğunun bir terör örgütü ile ilişkilendirilmesini, o yapıdan çıkan çocuğunun ilerde teröre hizmet edebileceğini düşünmek dahi istemez."


#Veysi Kaynak
#FETÖ
8 yıl önce