|

Diplomaside trafik hızlandı

Seçimlerin ardından diplomasi trafiğini hızlandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus ve Angolalı meslektaşlarını ağırlayacak. Erdoğan’ın Külliye’de konuk edeceği isimler arasında eski AB Komisyonu Başkanı Barroso da yer alıyor.

Fazlı Şahan
04:00 - 13/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:30 - 13/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım
Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ajandasında diplomasi öne çıkıyor. 31 Mart’ın ardından ilk yurt dışı ziyaretini Rusya'ya gerçekleştiren Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Viladımir Putin ile bir araya geldi. Erdoğan’ın diplomasi trafiği Ankara’da ağırlanan Bolivya Devlet Başkanı Juan Evo Morales Ayma ve Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore ile devam etti.

Erdoğan’ın ziyaretçi trafiği önümüzdeki günlerde de sürecek. Bu kapsamda Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, önümüzdeki hafta Türkiye’ye yapacağı resmi ziyaretle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Görüşmede başta Suriye olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. Ayrıca, Rusya, Belarus üzerinden Rusya’ya ithal edilen elmaların girişini yasaklamıştı. Görüşmede, bu konunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

ESKİ AB YÖNETİCİSİ

  • 24 Nisan’da ise eski AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun Ankara’ya resmi ziyarette bulunması bekleniyor. Uluslararası Yatırım Bankası Goldman Sachs’ta üst düzey göreve başlayan Barraso’nun ziyareti kapsamında Türk ve dünya ekonomisindeki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunulması öngörülüyor. Ayrıca, Türkiye-AB ilişkilerindeki güncel gelişmelerin de görüşülmesi gündemde.

AFRİKA’DAN YENİ KONUK

Geçen hafta Burkina Faso lideri ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Nisan’da kara kıta Afrika’dan yeni bir liderle görüşecek. 25 Nisan’da Angola Cumhurbaşkanı Joao Lourenco’nun Ankara’ya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi bekleniyor. Görüşmede Sudan’daki gelişmeler ve iki ülke arasında ticari ilişkilerin masada olması planlanıyor.

Merkel’e taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e telefonla arayarak annesinin yaşamını yitirmesi dolayısıyla taziyede bulundu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Merkel'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, annesinin yaşamını yitirmesi dolayısıyla taziyelerini iletti. Görüşmede ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerle ilgili görüş alışverişinde de bulunuldu.


  • Cuma namazını birlikte kıldılar
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Başyazıcıoğlu Camii’nde kıldı. Erdoğan, cuma namazını kılmak için AK Parti Genel Merkezi’nden Başyazıcıo ğlu Camii’ne AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile gitti. Erdoğan, namazın ardından vatandaşları selamlayarak Yıldırım ile aynı araçla AK Parti Genel Merkezi’ne hareket etti. Erdoğan’a, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Mehmet Özhaseki ve Hamza Dağ, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ile bazı partililer de eşlik etti.
#Recep Tayyip Erdoğan
#AB
#Belarus
#Angolalı
5 yıl önce