|

Diplomatik provokasyon

Teröristlerin ana vatanına dönüşen Almanya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin gurbetçilerle bir araya gelmesine komik sebeplerle izin vermedi. Bozdağ, Alman makamları ile görüşmelerini iptal ederek, Türkiye’ye dönme kararı aldı. Almanya’nın Ankara Elçisi Dışişlerine çağrılararak nota verildi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/03/2017 Cuma
Güncelleme: 08:24 - 3/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Almanya aklını kaçırdı...Rezalet
Almanya aklını kaçırdı...Rezalet

FETÖ, PKK ve DHKP/C'li terörislerin rahatça faaliyetine izin veren Almanya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin gurbetçilerle bir araya gelmesini engelledi. İlk skandal haber Baden-Württemberg eyaletinin Gaggenau kentinden geldi. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) düzenlenen ve Bekir Bozdağ'ın katılacağı etkinliğe “park yeri ve girişlerin yeterli olmadığı" bahanesiyle engel çıkarıldı. Gaggenau belediyesi, UETD'ye kiraladığı bir salonda düzenlenecek etkinlik için verdiği izni geri çektiğini duyurdu.







PARK YETERSİZMİŞ!


Açıklamada, UETD Gaggenau şubesinin kuruluş etkinliğinin gerçekleştirmesinin planlandığı, Adalet Bakanı Bozdağ'ın misafir konuşmacı olarak yer almasının duyulmasıyla bölge dışından da medya ilgisinin arttığı kaydedildi. Etkinliğe bölge dışından çok fazla ziyaretçinin gelmesinin beklendiği iddia edilen açıklamada, söz konusu salonun park yerlerinin ve girişlerin yeterli olmayacağı öne sürüldü.Belediyenin açıklamasında, bu sebepten dolayı UETD'ye verilen iznin geri çekildiği bildirildi. İkinci skandal açıklama ise Köln Pforz ilçesinden geldi. Belediye Başkanı Henk van Benthem ise pazar günü ilçe belediyesinde yapılacak ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılacağı UETD toplantısını iptal ettiklerini açıkladı. İlçe Belediye Başkanı Henk van Benthem, “Bir belediye çalışanımız, toplantıda kimin konuşacağını ortaya çıkarıp hemen belediye yönetimini bilgilendirmiş" diye konuştu.



Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı


Bekir Bozdağ ve Nihat Zeybekçi'ye yönelik küstahlığın ardından Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun talimatıyla bakanlığa çağrıldı. Bakanlıkta Müsteşar Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay tarafından Büyükelçi Erdmann'a bu gelişmeden duyulan rahatsızlık ve buna ilişkin tepki aktarıldı.





#Bekir Bozdağ
#Nihat Zeybekçi
#Almanya
7 yıl önce