|

Direksiyon sınavı ne zaman

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 23 Ekim 2017 tarihinde yapılan ehliyet sınavı sonuçlarının açıklanması ardından direksiyon sınavı tarihi büyük merak konusu oldu. Peki direksiyon sınav tarihi belli oldu mu?

Yeni Şafak
16:09 - 4/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:22 - 4/01/2018 Perşembe
Diğer
Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı.
Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı 23 Aralık gününde yaptırdığı Ehliyet Sınav sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı. 23 Aralık günü sınava girenlerin sonuçların ne zaman açıklanacağını sorarken bakanlık sonuçları

meb.gov.tr

adresi üzerinden açıkladı. Ayrıca

E-Devlet

şifresi ile ehliyet sınavı sonuçları sorgulamada yapabiliyor. Sürücü adayları 23 Aralık ehliyet sınav sonucundan sonra gözünü

direksiyon sınavı

tarihine çevirecek. Peki 2017 yılı itibariyle direksiyon sınavı ne zaman düzenlenecek. Binlerce sürücü adayının heyecanla beklediği direksiyon sınav ne zaman yapılacak. Sınavı başarılı bir şekilde geçen adaylar direksiyon sınavı hazırlığına bir an önce başlamak için net tarihi öğrenmeye çalışıyor.

Ehliyet sonuçları nasıl öğrenilecek?

Ehliyet sonuçları MEB resmi sitesi üzerinden öğrenilecek. Adaylar T.C. kimlik numaraları ile birlikte meb.gov.tr üzerinden 23 Aralık ehliyet sonuçlarına ulaşabilecekler.

Direksiyon sınavı ne zaman?

23 Aralık 2017 tarihinde MEB tarafından düzenlenen ehliyet sınavı 04 Ocak'ta itibariyle açıklanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı direksiyon sınavı içi kesin bir tarih vermezken, bir önceki dönemlere bakıldığında direksiyon sınavı, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 15 ve 22 gün arasında düzenleniyor. Yani ehliyet sınavını başarılı bir şekilde geçen öğrenciler bir an önce direksiyon sınavına hazırlanmaya başlamalı.

Yandan geçen arabalara izin vermek gerekiyor

Araç çalıştıktan sonra ilk olarak gideceği yöne doğru (sol) sinyal vermeleri, kullandıkları güzergahta yanlarından geçen arabalara izin vermeleri gerekiyor.

En önemli kural ise: Sürüş esnasında araç istemsiz olarak “stop” ettirmeme durumudur. Şerit değiştirirken yan aynalardan geçeceği şerite bakmaları ve geçeceği şerite geçmeden önce sinyal vermeleri gerekmektedir.

Ehliyet sınavının geçersiz sayılmasının nedenleri

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB'in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

  • - Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi.
  • - e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması.
  • - Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, . Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi
  • - Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması.
  • - e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi.
  • - Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.


#ehliyet
6 yıl önce