|

Diriliş kimleri rahatsız ediyor?

Altın Kelebek'te Diriliş Ertuğrul'a uygulanan sansür TVNET'teki Karşı Karşıya pro​gramında ​konuşuldu. İsmail Kılıçarslan, Okan Bayülgen'in terbiyesizlik yaptığını belirterek, "Dizideki karakterlerin doğru anlatılmasına tahammül edemiyorlar" diye konuştu. Mahmut Bıyıklı​ ise "Diriliş'in Muhteşem Yüzyıl gibi sapıklıkları olsaydı alkış kopardı" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 18/11/2016 Cuma
Güncelleme: 01:52 - 18/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

TVNET'te yayınlanan Karşı Karşıya programında Altın Kelebek ödül töreninde Diriliş Ertuğrul dizisine uygulanan sansür konuşuldu. Merve Şebnem Oruç'un sunduğu programa Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı İsmail Kılıçarslan, Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Lacivert Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Meryem İlayda Atlas ve Faryap Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Arslanbenzer konuk oldu.



İsmail Kılıçarslan, Okan Bayülgen'in Diriliş ile dalga geçen konuşmasına değinerek, "Okan edepsizlik etti. Tahammül edemedikleri şey, bu dizideki karakterlerin doğru anlatılması. Asıl kabullenemedikleri ise Osmanoğullarını kuran adamların Müslüman olmaları" diye konuştu.



'Diriliş Günü' diye bir kavram oluştu


Diriliş dizisinin rating rekorları kırdığını hatırlatan Ersin Çelik, "Ailelerde 'Diriliş Günü' diye bir kavram oluştu. Kültürel anlamda bu dizinin topluma çok katkısı var" dedi. Çelik, dizide Ertuğrul Bey'i canlandıran Engin Altan Düzyatan'ın bulunduğu çevrede dışlandığını söyledi.



Muhteşem Yüzyıl gibi olsa alkış kopardı


Mahmut Bıyıklı ise Okan Bayülgen'in Diriliş'e suikast yaptığını belirterek, "Diriliş'in Muhteşem Yüzyıl gibi sapıklıkları olsaydı alkış kopardı" diye konuştu. Bıyıklı, sol kesimin halkın taşıdığı değerlerle bir kavgası olduğunu da ifade etti.





'Hostes hatası'
demeleri çok komik


Altın Kelebek'teki sansürün 'hostes hatası' denilerek geçiştirilmeye çalışıldığını vurgulayan Meryem İlayda Atlas, "Bu

söylemler bana çok komik geliyor.

Doğan Medya açıkça bir terbiyesizliği görmezden geldi. Bu insanlar bir zümreyi oluşturuyor, birbirini koruyorlar" ifadelerini kullandı.



Diriliş'e sataşırsanız gündem olursunuz


Hakan Arslanbenzer de Altın Kelebek'in Hürriyet gazetesinin kendinin pazarlama organizasyonu olduğunu belirterek, "Doğan Medya bir elinden öbür eline ödül veriyor. Diriliş Ertuğrul'a sataşırsanız gündem olursunuz" diye konuştu.










#TVNET
#Karşı Karşıya
#Diriliş Ertuğrul
7 yıl önce