|

Dirilişin göstergesi

Başbakan Binali Yıldırım, “Biz, en zor zamanlarda dik durmayı, yeniden şahlanmayı, yeni başlangıçlar yapmayı başaran bir milletin evlatlarıyız. Çanakkale Destanı, bu yeniden dirilişin göstergesidir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:29 - 19/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım
​Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü törenindeki konuşmasında, 1915’te “Çanakkale geçilmez” ifadesini tüm dünyaya gösteren şehitleri andığını, kendilerine rahmet dilediğini söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatana hizmet edenlere şükranlarını sunduğunu belirten Yıldırım, “Bugün Afrin’de vatan mücadelesi, müdafaası yapan, teröre karşı göğsünü siper eden Mehmetçiğimizi Çanakkale şehitlerinin huzurunda sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Çanakkale Savaşları, hem Türk hem de dünya tarihi bakımından büyük bir öneme sahiptir” diye konuştu.

MÜCADELEMİZ DÜNYAYA ÖRNEK

Çanakkale’de sömürgeci, işgalci güçlere karşı verilen mücadelenin dünya tarihinde birçok devletin istiklal mücadelesine de örnek olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, “Biz, en zor zamanlarda dik durmayı, yeniden şahlanmayı, yeni başlangıçlar yapmayı başaran bir milletin evlatlarıyız. Çanakkale Destanı, bu yeniden dirilişin göstergesidir. Kut’ül Amare’de, Hicaz Müdafaası’nda, İstiklal Savaşı’nda Çanakkale Savaşı’nın devamı yazılmıştır” dedi.

YARIM BIRAKMAYIZ

Suriye’de son 7 yılda yaşananların bununu en iyi göstergesi olduğunu belirten Yıldırım, “Türkiye de uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanarak teröre karşı Afrin’de, Fırat Kalkanı bölgesinde Özgür Suriye Ordusu mensuplarıyla başarılı bir harekat yürütüyor. Güvenlik güçlerimiz terör karşısında gösterdiği cesaret ve dirayet her türlü takdirin üzerindedir. PKK, PYD, DEAŞ terör örgütlerinin hem ülkemize hem de Suriyeli kardeşlerimize yönelik baskı ve zulümleri kısa süre içerisinde bitecektir inşallah. Kimse bu işi yarım bırakacağımızı düşünmesin.” ifadelerini kullandı.

#Binali Yıldırım
#Çanakkale
6 yıl önce