|

Dışişleri Bakanlığından Hannover'deki Türk Başkonsolosluğu saldırısına sert tepki: Tahrik amaçlı eylemlere müsaade edilmemeli

Hannover'de dün yaşanan Türk Başkonsolosluğu'nda yapılan saldırı sonrası Diplomatik Kaynaklar; saldırıyla ilgili dün gece yarısı Hannover'de yerel makamlara, sonra bu sabah Ankara'da Alman Büyükelçisiyle görüşmeler yapıldığını açıkladı. Ayrıca Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "26 Mart gecesi PKK terör örgütü destekçileri tarafından Hannover Başkonsolosluğumuzun giriş kapısına bir saldırı düzenlenmiştir. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır. Saldırının ardından, Alman yetkililerle temas edilerek vatandaşlarımızın ve diplomatik misyonlarımızın güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğu hatırlatılmış, Avrupa'daki Türk toplumunu tahrik amaçlı eylemlere müsaade etmemeleri gerektiği aktarılmıştır." denildi.

10:54 - 27/03/2024 Çarşamba
Güncelleme: 12:25 - 27/03/2024 Çarşamba
DHA
Almanya'da PKK'lı teröristler Türk Konsolosluğu'na saldırı düzenledi
Almanya'da PKK'lı teröristler Türk Konsolosluğu'na saldırı düzenledi
Diplomatik Kaynaklar; Hannover'de Başkonsolosluğu giriş kapısına yapılan saldırıyla ilgili dün gece yarısı Hannover'de yerel makamlara, sonra bu sabah Ankara'da Alman Büyükelçisiyle görüşmeler yapıldığını açıkladı. Ayrıca Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada;
"26 Mart gecesi PKK terör örgütü destekçileri tarafından Hannover Başkonsolosluğumuzun giriş kapısına bir saldırı düzenlenmiştir. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır. Saldırının ardından, Alman yetkililerle temas edilerek vatandaşlarımızın ve diplomatik misyonlarımızın güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğu hatırlatılmış, Avrupa'daki Türk toplumunu tahrik amaçlı eylemlere müsaade etmemeleri gerektiği aktarılmıştır."

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Hannover'de Başkonsolosluğumuzun giriş kapısına yapılan saldırıyla ilgili dün gece yarısı Hannover'de yerel makamlara, sonra bu sabah Ankara'da Alman Büyükelçisiyle görüşmeler yapıldı.

Ne Olmuştu?

Almanya'da terör örgütü PKK yandaşları Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu binasına saldırı düzenledi.

Edinilen bilgiye göre, gece Hannover'de terör örgütü PKK'ya destek yürüyüşü düzenlendi ve oradan ayrılan 12 PKK yandaşı Hannover Başkonsolosluğuna gelerek sert cisimlerle binanın camlarını kırmaya çalıştı. Saldırganlar, Başkonsolosluğun ana giriş bölümündeki camı çatlattıktan sonra hızlıca kaçtı. Hannover Başkonsolosu Özge Gül Kaya'nın saldırı sonrası Alman makamlarından hem Başkonsolosluk hem de Türk sivil toplum kuruluşlarına ait mekanlarda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istediği öğrenildi. Öte yandan, Hamburg'da da dün gece PKK yandaşlarının polis eşliğinde, Belçika'daki terör örgütü sempatizanlarına destek yürüyüşü düzenledikleri belirtildi.



#Almanya
#Hannover
#Ankara
#Diplomatik Kaynaklar
1 ay önce