|

Dışişleri Bakanlığından Münbiç açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin Halep ilçesine bağlı Münbiç'teki terör saldırısını kınadı. Terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırıda 5 Amerikan askeri hayatını kaybetmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırının Trump'ı çekilme kararından vazgeçirmek amacıyla yapıldığını belirtmişti.

Yeni Şafak
21:07 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 21:14 - 16/01/2019 Çarşamba
AA
ARŞİV
ARŞİV

Dışişleri Bakanlığı, Münbiç'te meydana gelen terör saldırısını kınadı. Bakanlık açıklamasında "Münbiç şehir merkezinde bugün vuku bulan bombalı saldırıda ABD askeri personeli ve sivil can kaybı meydana geldiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur terör eylemini şiddetle kınıyoruz." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • "Münbiç’in terör örgütlerinden temizlenmesi ve bu bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanması amacıyla ABD ile onayladığımız Münbiç Yol Haritası’nın tüm unsurlarıyla uygulanması yönündeki irademizi tekrar vurguluyoruz. Türkiye, Münbiç Yol Haritası’nın uygulanma sürecinin en kısa sürede tamamlanması amacıyla ABD ile müştereken yürüttüğü faaliyetleri kararlılıkla sürdürecektir."
Erdoğan: Saldırı çekilmeyi vazgeçirmeye yönelik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç'teki saldırıya ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

"Tabii bu olayı DEAŞ üstlendi ama anlaşılan o ki buradaki şu anda ABD'nin almış olduğu kararı, Sayın Trump'ın almış olduğu kararı etkileme anlamına olabilir. Fakat ben Sayın Trump'ın bu noktadaki kararlılığını gördüğüm için bu tür bir terör eylemine karşı geri durmayacağına inanıyorum. Çünkü bir geri durma söz konusu olabilirse bu bir defa DEAŞ'ın bir zaferi olur. Biz tam aksine DEAŞ'ın üzerine üzerine ülkemiz de dahil olmak üzere gitmeye devam edeceğiz. Çünkü biz DEAŞ'ı o topraklarda bitireceğiz, Aynı şekilde diğer terör örgütlerini de bitireceğiz. Çünkü Suriye halkı bu teröristlerle iç içe yaşayamaz. Biz Suriye halkının huzurunu, mutluluğunu yaşamak, yaşatmak durumundayız. Kaldı ki 20 mil meselesi artık bir güvenli bölge olarak önümüzdedir. Bu konuda da Türkiye 911 kilometre sınırıyla buralarda önemli bir adım atacaktır. Aynı şekilde Hatay sınırı yine burada önemli bir yerdir ve bu çalışmalarımızı kararlılıkla devam ettireceğiz. Hedefimiz bir an önce oradaki huzuru, sükunu ve Suriye'nin bütünlüğünü sağlayabilmektir."

#Dışişleri Bakanlığı
#Münbiç
5 yıl önce