|

Dışişleri'nden Yemen uyarısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan "Mevcut şartlarda, halen Yemen’de bulunan vatandaşlarımızdan mücbir sebebi olmayanların bu ülkeden ayrılmaları ve vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir" açıklaması yapıldı.

Yeni Şafak
17:01 - 14/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:06 - 14/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Dışişleri Bakanlığı Yemen'deki mevcut durumdan dolayı uyarıda bulundu. Bakanlık yaptığı açıklamda "Yemen’de güvenlik durumundaki olumsuz gelişmeler nedeniyle 27 Ağustos, 30 Eylül 2014 ve 5 Şubat 2015 tarihlerinde Bakanlığımız tarafından yapılan duyurularda, vatandaşlarımızın Yemen’e seyahatlerini iptal etmeleri, bunun yanında Yemen’de bulunan vatandaşlarımızın da ülkeden ayrılmaları tavsiye edilmişti" ifadelerine yer verdi. Açıklama şöyle:


Mevcut şartlarda, halen Yemen’de bulunan vatandaşlarımızdan mücbir sebebi olmayanların bu ülkeden ayrılmaları ve vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir. Yemen’den ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın, THY dahil halen devam eden tarifeli uçuşlarla ülkeden çıkışları mümkündür. 


Sana Büyükelçiliğimiz, Yemen'i terk etmek isteyen vatandaşlarımıza gerekli desteği vermek üzere tertip almaktadır. Yemen'i terk etmek isteyen vatandaşlarımızın 15 Şubat günü Yemen yerel saati ile 15:00'e kadar Sana Büyükelçiliğimizin +967 1 432 890 (6 hat) veya + 967 733 21 77 49 numaralı telefonlarına şahsen başvurmaları gerekmektedir. 

Vatandaşlarımızın Bakanlığımız ve Sana Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmeyi sürdürmeleri, herhalukarda şahsi güvenlikleri için mümkün olan tüm tedbirleri almaları yerinde olacaktır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

#Dışişleri Bakanlığı
#Yemen
#Dışişleri'nden Yemen uyarısı
#seyahat uyarısı
9 yıl önce