|

Disleksili çocuklar senaryo yazıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile Disleksi ve Öğrenme Güçlüğü Derneğince imzalanan protokol kapsamında, 14-18 yaş arasındaki disleksili çocuklara senaryo yazımı eğitimi veriliyor.

Yeni Şafak
14:59 - 24/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:35 - 24/03/2016 Perşembe
AA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile Disleksi ve Öğrenme Güçlüğü Derneğince imzalanan protokol kapsamında, 4-18 yaş arasındaki 15 disleksili çocuk, Ankara'daki dernekte 5 hafta sürecek eğitimler kapsamında akademisyenlerden senaryo yazım tekniklerini öğreniyor.



"Senaryo nedir, nasıl yazılır, senaryo kahramanları kimlerden oluşur, hangi hikayeler senaryolaştırılır?" konularının ele alındığı eğitimlerin tamamlanmasıyla disleksili çocuklar, birer tane ve daha sonra da birlikte bir senaryoya imza atacak.Senaryoların ana teması olan disleksi, çocukların hayal güçleri ve farklı bakış açılarıyla anlatılacak.



Bir ay sonra tamamlanacak proje çerçevesinde, hem çocuklara farklı bir alanda kendilerini gösterebilme imkanı sağlanacak hem de öğrencilerin yazdığı senaryolar Bakanlık tarafından bastırılacak.



Disleksi nedir?


Disleksi, dinleme, konuşma, okuma, yazma, akıl yürütme ile matematik yeteneklerinin kazanılmasında ve kullanılmasında önemli güçlüklerle kendini gösteren bir öğrenme bozukluğu olarak ifade ediliyor.



İlkokula başlayan disleksili çocuklar, eğitim alabilecek zihinsel gelişimleri henüz tamamlanmadığı için okuma, yazma ve matematiksel işlemlerini kavramada zorluk çekiyor.



Zeka düzeyinde sorun olduğu anlamına gelmeyen disleksi, zeka düzeyi çok yüksek çocuklarda da görülebiliyor. Disleksili olduğu bilinen bilim adamları ve sanatçılar arasında Albert Einstein, Leonardo da Vinci ve Tom Cruise yer alıyor.

#Disleksili çocuklar
#senaryo eğitimi
8 yıl önce