|

"Diyanete sahip çık" çağrısı

Diyanet İşleri Başkanlığında görevli bazı din görevlileri, Şanlurfa, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman illerinde yaptıkları gösterilerde, kurumlarına yönelik eleştirileri protesto etti.

Yeni Şafak
18:21 - 19/01/2016 Salı
Güncelleme: 16:24 - 19/01/2016 Salı
AA

Şanlıurfa'da, Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen üyeleri, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik eleştirileri protesto etti.



Karakoyun İş Merkezinde toplanan grup adına konuşan Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Şibak, Başkanlığa yapılan sözlü saldırıların iftiradan başka bir değer taşımadığını söyledi.



Diyanet'in tüm Müslümanlar için tek umut olduğunu dile getiren Şibak, "Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz ne de ezanı, Kur'an'ı dinleyebilen. Bağımsızlığımızın sembolleri tek tek elimizden kayar gider. Dillerinden kin dökülenlerin Diyanet'e dair bir cümle daha kurmalarına izin vermemeliyiz" dedi.



Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıları "Fransa çocuklarına ağlıyor" diye manşet yapanların İstanbul'da yaşanan patlama için "Katliam ülkesi" yazdığını anımsatan ve İslam'a gelecek her türlü saldırının karşısında olduklarını vurgulayan Şibak, şunları kaydetti:



"Dillerinden kin dökülenlerin Diyanet İşleri Başkanlığına dair tek bir olumlu cümle kurmayanların, Diyanet'in kucaklayıcı, yapıcı ve aydınlatıcı yüzünü görmeleri imkansızdır. Vatanlarını yabancılara şikayet edenler bilmelidir ki vatanlarını yaşanmaz bilenler vatanını yaşanmaz kılanlardır. Kendilerine Türkiye'den daha yakın gördükleri Fransa'daki Charlie Hebdo dergisi bugün sahillerimizde can veren Aylan bebeğin karikatürünü çizip, büyüseydi oda tacizci olurdu diyecek kadar İslam'a ve Müslümanlara karşı linç girişimi içindeler. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Aylan bebeğe saldıranların beslendiği kaynak birdir. Biz her alanda büyümeyi ve daha yükselmeyi hedeflerken Diyanet alanında çalışanlar olarak tek dille şunu söylüyoruz: Hilelerle tuzaklarla ülkenin altına bomba koyanlar ülkenin dinini imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyor ve kınıyoruz. Bu saldırılar bize göstermiş ki dün Diyanet'e saldıranlarla bugün saldıranlar aynı yerden beslenmektedir."



Malatya

Malatya'da Soykan Parkı'nda bir araya gelen grup adına açıklamayı okuyan Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, son günlerde Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan saldırıların ve itibarsızlaştırmanın terörün yazıya dökülmüş şekli olduğunu söyledi.





Geçmişte olduğu gibi günümüzde de zulmün temsilcilerinin Müslüman kesimin sesini kısmak, İslam'a çağıran sesi susturmak ve İslam davasını omuzlayanlar indirmek için çeşitli eziyetler, zulümler ve komplolar düzenlemektedir olduğunu ifade eden Engin, "Kendilerini sözde aydın olarak görenlerin mühendislik ürünü olan çalışmaları bu toplum tarafından kabul görmedi, görmeyecektir. Sadece mühendislik ürünü bunlarla da sınırlı kalmıyor" dedi.



Kahramanmaraş

Din Gönüllüleri ve Görevlileri Kahramanmaraş Şube Başkanı Şevket Bozdoğan, topluma faydalı olma noktasında Diyanet'in uzun süredir takdire şayan başarılara imza attığını fakat bunun karşılığında itibarsızlaştırılmak istendiğini söyledi.Bozdoğan, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez şahsında yapılan saldırının, tüm camiaya, dine ve imana yapılmakta olduğunu, Diyanet İşleri Başkanı'nın itibarsızlaştırılarak aynı zamanda din hizmetinin de itibarsızlaştırılmak istendiğini belirten Bozdoğan, şunları kaydetti:"Bu saldırılar dün olduğu gibi bu gün de yarın da olacak. Ama asla muvaffak olamayacaklardır. Çünkü ülkemizde çok güzel gelişmeler var. Diyanet İşleri Başkanımız teşkilat olarak çok büyük hizmetler yapmaktadır. Gerek ülkemizde gerekse yurt dışında dini ve hayri hizmetlerde büyük adımlar atmışlardır. Diyanet camiası BaşkanıIna ve Diyanet'ine sahip çıkmış ve bundan sonrada sahip çıkmaya devam edecektir."Bozdoğan, özelde Diyanet İşleri Başkanlığını, genelde İslam'ı hedef alan itibarsızlaştırma girişimlerinin hız kazandığını sözlerine ekledi.



Adıyaman

Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Diyanet'e dair saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak nitelediklerini söyledi. Çil, sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin, topluma Başkanlığın görüşü olarak takdim edilemeyeceğini belirterek, "Dillerinden kin dökülenlerin Diyanet'e dair tek bir olumlu cümle kurmayanların Diyanet'in kucaklayıcı, yapıcı, aydınlatıcı ve aydınlık yüzünü görmeleri de imkansızdır" dedi.

#diyanet
#çağrı
#eylem
8 yıl önce