|

Diyanet’in eserleri dijital platformda

Diyanet tarafından hazırlanan sesli, yazılı ve görüntülü yüzlerce eser dijital platformlara taşındı. İslam tarihi, Kur’an-ı Kerim ve meal setleri başta olmak üzere, farklı içeriklere sahip 104 seslendirilmiş kitap, 473 e-Kitap ve 208 makale “www.diyanetyayinlari.gov.tr” adresinde ücretsiz erişime açıldı.

Haber Merkezi
03:09 - 12/09/2021 Pazar
Güncelleme: 03:12 - 12/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Dijital Yayınlar Daire Başkanlığı’nca hazırlanan sesli, yazılı ve görüntülü yüzlerce eser, dijital platformlarda yerini aldı. Dijital platformlarla uyumlu bir şekilde “www.diyanetyayinlari.gov.tr” adresinde ücretsiz erişime açılan içerikler, okuma, dinleme ve izleme alışkanlıkları göz önünde bulundurularak oluşturuldu.

ÜCRETSİZ YÜZLERCE ESER

İçeriği, tasarımı ve yazılım altyapısı Başkanlık tarafından oluşturulan İslam tarihi, Kur’an-ı Kerim ve meal setleri başta olmak üzere, farklı içeriklere sahip 104 seslendirilmiş kitap, 473 e-Kitap ve 208 makale dijital ortama taşındı. Sesli içerikler kategorisinde, 114 Kur’an-ı Kerim ve 22 Asr-ı Şerif kaydı bulunuyor. Vatandaşlar, Başkanlık yayınlarından ve Diyanet TV’den seçilmiş farklı temalarda 1000’den fazla kısa video içeriğine de ulaşılabilecek. Diyanetin sosyal medya hesaplarına yüklenen 1206 sesli, yazılı ve görüntülü içerik, kullanıcıların hizmetine sunuldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca içerisinde oyun, bilmece ve soruların yer aldığı çocuk kitaplarıyla ilgili bir internet sitesi de hazırlanacak.

#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Kur’an-ı Kerim
#Diyanet TV
3 yıl önce