|

Diyarbakır'da savaş uçağı düştü!

Diyarbakır'da F 16 savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Uçağın düşmeden önce pilotun otomatik fırlatma sistemi kullanarak paraşütle atladığı öğrenildi.

Aa
00:00 - 2/09/2014 الثلاثاء
Güncelleme: 17:40 - 2/09/2014 الثلاثاء
Yeni Şafak
Diyarbakır'da savaş uçağı düştü!
Diyarbakır'da savaş uçağı düştü!

Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na ait F-16 savaş uçağı iniş esnasında düştü.

Vali vekili Ahmet Günaydın, Diyarbakır'da bir F-16 savaş uçağının düştüğünü söyledi. Günaydın, uçağın iniş esnasında motor kısmında meydana gelen bir arıza nedeniyle alev aldığını belirterek, "Bunu fark eden pilot, iniş esnasında otomatik fırlatma sistemini kullanarak atlayarak kurtuldu" dedi.

Günaydın, olayın ardından ekiplerin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

Bu arada F-16 savaş uçağının düşüşü nedeniyle askeri ve sivil uçuşların durdurulduğu öğrenildi.

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığında bir F-16 uçağının, askeri havaalanına iniş için son yaklaşma sırasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerine düştüğünü ve paraşütle atlayan pilotun durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamada, Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üs Komutanlığında, 182. Filoya ait bir F-16 uçağının, bugün saat 17.17'de eğitim uçuşunu tamamlamayı müteakip Diyarbakır Askeri Havaalanına iniş için son yaklaşma esnasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerine düştüğü kaydedildi.

Pilot paraşütle atlayarak sağ olarak kurtulduğu belirtilen açıklamada, "Pilotun sağlık durumu iyidir. Gerekli idari işlem başlatılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Erdoğan'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "F-16 uçağımız, bir bayan yüzbaşımızın kullandığı uçak piste çakılıyor. Kendisi atlıyor. Pilotta sıkıntı yok" dedi.

٪d سنوات قبل