|

Doğuya Beyoğlu modeli

Doğu ve Güneydoğu’dan 80’e yakın aşiret ve kanaat önderini ağırlayan Erdoğan’a, misafirlerinden çarpıcı istekler geldi. Terörün eğitimle bitirilebileceğini vurgulayan aşiret liderleri, başarısıyla adından söz ettiren Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi gibi okulların bölgenin her ilinde açılmasını istedi.

Fazlı Şahan
04:00 - 2/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:57 - 2/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Erdoğan,  aşiret ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.
Erdoğan, aşiret ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşamba günü aşiret ve kanaat önderleriyle biraraya geldiği toplantıda, önemli kararlarda kendilerinin tavsiye ve desteklerine ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda kanaat önderlerinin en çok eğitim konusu üzerinde durduğu, bazı katılımcıların “Bölgede eğitim konusunda ne kadar çok çalışma yapılırsa, dağa çıkanlar o kadar engellenir, terör de ortadan kalkar. Eğitimle biz bugün terörü bitirebiliriz” dediği öğrenildi. Toplantıda Doğu ve Güneydoğu’daki imam hatip okullarının sayısının arttırılması, bölgenin her iline özellikle İstanbul’un köklü okullarından olan ve başarısıyla adından söz ettiren Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi benzeri okulların eğitime kazandırılması istendi.

SEÇİMLER BİRLEŞSİN

Toplantıda dile getirilen önemli taleplerden biri de seçimlerle ilgili oldu. Her seçimin ülke için ekonomik kayıp olduğunu belirten kanaat önderleri, cumhurbaşkanlığı, yerel ve genel seçimlerin aynı zamanda yapılmasını istedi. Katılımcılardan bazılarının “Seçimden seçime meclisin çalışmaları duruyor. Aynı zamanda diğer partiler sürekli laf üretiyor ama iş üretmeye gelince duruyorlar. Bu da bölgede toplumsal huzuru bozuyor. Bu sebeble 3 seçimin de aynı zamanda yapılması önemli” dediği öğrenildi. Ayrıca kanaat önderleri bölgelerindeki belediyelerde kayyumların çok iyi çalıştığını, hem kendilerinin hem halkın hizmetlerden memnun olduğunu dile getirdi.

  • Faydalı toplantı
  • Cumhurbaşkanı’nın sık sık aşiret ve kanaat önderleriyle biraraya gelmesinden memnuniyet duyduklarını söyleyen katılımcılar, “Bu tarz toplantılar çok faydalı. Arkadaşlar birtakım fikirleri beyan ediyorlar. Yapılan güzellikler ifade edilirken; yapılması gereken güzellikler de söyleniyor. Bu toplantılarla insanların aidiyet hissi yenileniyor. Bir doping tesiri de yapıyor” değerlendirmesinde bulundu.
#Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi
#Doğu
#Güneydoğu
#Recep Tayyip Erdoğan
5 yıl önce