|

Domuz gribi alarmı

Yurt genelinde domuz gribi tanısıyla hastaneye yatanların sayısı arttı. Solunum yolları enfeksiyonu ve yüksek ateş şikayetiyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran 3 kişide domuz gribi belirtileri tespit edildi. İstanbul, Adıyaman ve Mardin’de tedavi gören 3 hasta kurtarılamadı.

Yeni Şafak
06:00 - 10/01/2016 Pazar
Güncelleme: 04:05 - 10/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Yurt genelinde bazı illerde görülen domuz gribi vakaları İstanbul'a sıçradı. Kartal'da 3 kişi domuz gribi tanısıyla tedavi altına alınırıken, Adıyaman ve Mardin'de tedavi gören 2 vatandaş ise hayatını kaybetti. 6 Ocak tarihinde Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne yüksek ateş ve nefes darlığı şikayetiyle gelen 46 yaşındaki Remziye T. adlı kadında domuz gribi belirtilerine rastlandı. Durumu ağır olan hasta yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınırken, tahliller Ankara'ya gönderildi.



10 GÜN ÖNCE HASTANEYE YATMIŞTI


Remziye T.'nin ardından 87 yaşındaki Mustafa C.A. da aynı şikayetle hastaneye başvurdu. Domuz gribi belirtileri görülen Mustafa C.A. da yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Aynı belirtilerle hastaneye gelen 44 yaşındaki Volkan B. ise yoğun bakımında yer olmadığı için başka hastaneye sevk edildi. Hastaneye 10 gün önce solunum yolları enfeksiyonu ve yüksek ateş şikayetiyle


başvuran 57 yaşındaki Sabri Ö. ise önceki akşam hayatını kaybetti.



KIRMIZI ALARM VERİLDİ


Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran ve domuz gribi şüphesi taşıyan hasta sayısının 3'e yükselmesi ve bir vakanın ölümle sonuçlanmasının ardından sağlık kuruluşunda alarm verildi. Hastanenin Acil Servisindeki “Kırmızı Alan” içindeki ve çevresindeki görevliler ile hasta yakınları maske takarak dolaşmaya başladı. Başka hastanelere sevk edilen hastaların ve çalışanların da maske takarak görev yaptıkları görüldü.



2 HASTA KURTARILAMADI


Bu arada, Adıyaman'da yüksek ateş şikayetiyle 4 Ocak'ta hastaneye başvuran 47 yaşındaki Aysel Y. 5 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Mardin'de ise domuz gribi şüphesiyle numune alınan 6 hastadan 2'sinde virüse rastlandığı bildirildi. Suriye uyruklu 39 yaşındaki Z.F. adlı kadının 4 Ocak'ta virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini, virüs tespit edilen diğer hastanın genel durumunun ise iyi olduğu açıklandı. Kahramanmaraş'ta da biri asker, biri 37 aylık hamile kadın olmak üzere toplam 6 kişi domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı. Aksaray'da ise yüksek ateş şikayetiyle Devlet Hastanesine başvuran D.Y. (74) ve M.İ.T'nin(18) ilk muayenesinde H1N1 virüsünün neden olduğu domuz gribinin belirtileri görüldü. Bunun üzerine iki hasta gözlem altına alındı. Batman'da da aynı şüpheyle 4 vatandaş tedavi altına alındı. Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde ise bir hemşire domuz gribi şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı.



Müezzinoğlu: Panik yok


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, panik yapılmaması çağrısını yineledi. Müezzinoğlu, yaptğı açıklamada, “Şu an itibariyle domuz gribi teşhisiyle salt ölen vaka sayımız 2. Ancak içinde de H1N1 virüsü teşhisi koyduğumuz vaka sayısı da 12. Vefat edenlerin tamamını H1N1 virüsünden vefat etmiş gibi kamuoyuna deklare etmek ve burada paniğe sebep olmak doğru değil” dedi.



#Domuz gribi
#Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne
#Domuz gribi belirtileri
#Mehmet Müezzinoğlu
8 yıl önce