|

Dönüş yok

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Afrin harekatının kesinlikle yapılacağını belirterek, “Herhangi bir adım bizi bu hedefimizden kesinlikle vazgeçirmeyecektir. Buradan dönüş yok” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:12 - 20/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Afrin’e yönelik harekâttan geri dönüş olmadığını vurguladı.
​Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Afrin’e yönelik harekâttan geri dönüş olmadığını vurguladı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Afrin’e yönelik harekâttan geri dönüş olmadığını vurguladı. A Haber televizyonunda açıklamalarda bulunan Canikli, “Bu operasyon gerçekleştirilecek, yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi. Harekâtın zamanı konusunda bir şey söylemek mümkün değil. Ama Suriye’nin kuzeyindeki bütün teröristlerin varlığı ortadan kaldırılacaktır. Bunun başka çaresi yok” dedi. Terör örgütüne müdahalenin Türkiye’nin en doğal hakkı olduğunu hatırlatan Canikli, “Bu, afaki, sanal bir tehdit unsuru değildir. Şu anda Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye yönelik terör tehdidi gerçek, reel ve büyük bir tehdittir. Bizim bu nihai hedefimizi engellemek için, ortadan kaldırmak için, zayıflatmak için atılacak herhangi bir adım bizi bu hedefimizden kesinlikle vazgeçirmeyecektir. Buradan dönüş yok” ifadelerini kullandı.

RİSKİ AZALTMAK İÇİN

PKK/PYD’ye ABD’nin verdiği silahları örgütün Afrin’de nerede sakladığını bildiklerini, ayrıca teröristlerin elindeki antitank füzelerine karşı çeşitli önlemler alındığını kaydeden Canikli, harekâta ilişkin Moskova ile yürütülen temaslara ilişkin ise şunları söyledi: “Muhtemel kayıplarımızın en aza indirilmesi noktasında yapılması gereken ne varsa onun yapılması gerekiyor. Çok kaygan bir zemin var Suriye’de. Farklı grupların, güçlerin şu anda orada bir alan hakimiyeti oluşturduklarını görüyoruz. Bunun adı realite, bunun adı gerçek. Bunları yok sayarak, bunları olmamış gibi kabul ederek bir operasyon yapmanız mümkün değil. Yapılabilir ama maliyeti çok yüksek olur.”

ABD’nin mesajı boş ve anlamsız

ABD’den gelen “DEAŞ ile mücadeleye odaklanın” şeklindeki mesajı yorumlayan Bakan Canikli, “Boş ve anlamsız bir değerlendirme. Bir defa DEAŞ bitti. Aslında şu ifade bile DEAŞ’ın, ABD tarafından özellikle Suriye’de, belli bölgelerde nüfuzunu oluşturması, kurması, orada hakim olmak için araç olarak kullandığının bir yansıması. ‘En büyük tehdit DEAŞ’tır, herkes DEAŞ’a göre hareket etmeli’ gibi bir yaklaşım bugün itibarıyla son derece anlamsız, içi boş bir sözdür. DEAŞ tehdidinin bittiği resmi olarak ilan edildi zaten. DEAŞ tehdidi artık hem Suriye’de hem Irak’ta ortadan kaldırılmıştır. Bu gerçek ortadayken halen ‘DEAŞ’a karşı odaklansın’ gibi açıklama gerçekten çok anlamsız bir açıklama” şeklinde konuştu.

#Nurettin Canikli
#ABD
#Türkiye
#Afrin
6 yıl önce