|

Dönüşüm CHP'li belediyeye takıldı

Bakırköy’de kentsel dönüşüm için riskli binalarını boşaltan vatandaşlar, müteahhitlerle anlaşarak evini yıktırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan kira yardımı alan Bakırköylüler, CHP'li Bakırköy Belediyesi’nin yapı ruhsatı vermemesiyle mağdur oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/02/2015 Salı
Güncelleme: 22:10 - 2/02/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem
Bakırköy’de Zeytinlik, Sakızağacı, Cevizlik, Zuhuratbaba, Kartaltepe, Yenimahalle, Osmaniye gibi mahallelerde binası riskli olan vatandaşlar kentsel dönüşüm projesi kapsamında evlerini yıktırdı ancak belediyenin ruhsat engeliyle karşılaştı. Vatandaşlar, belediyeye harç bedellerini de yatırdı. Daha sonra evlerini yıktırıp kiraya çıkan Bakırköylüler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan kentsel dönüşüm projesi için kira yardımı almaya başladı. Aradan aylar geçti, müteahhitler evi yapmak için ruhsat izni almaya gitti fakat Bakırköy Belediyesi, ruhsat vermeyip imarı durduklarını söyledi. Haklarını arayan vatandaşlara belediye tarafından “Yapı ruhsatı verilmesi Başkanlık Makamınca durdurulmuştur” cevabı verildi. 

ŞİFAHEN DURDURULMUŞ

Mağdur vatandaşlar durumu  BİMER’e yazdı. BİMER üzerinden Bakırköy Belediyesi’nin verdiği cevapta, “Plan çalışmalarına başlanarak sonuçlandırma aşamasına gelinmiş olduğundan yapı ruhsatı verilmesi Başkanlık Makamınca kamu yararı için şifahen durdurulmuştur” ifadelerini kullandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerin verdiği bilgiye göre, belediyenin vatandaşlara haklı gerekçe ve net bir bilgi sunması gerekiyor. Vatandaşın uğradığı zararın, belediyenin tazmin etmesi bekleniyor.
#Bakırköy
#kentsel dönüşüm
#BİMER
#Bakırköy Belediyesi
9 yıl önce