|

Dosya Eren’deydi

KARŞI Gazetesi muhabiri Emre Erçiş, o dönem gazetenin yayın yönetmeni olan CHP Milletvekili Eren Erdem’de MİT TIR’ları kumpasında kullanılan dosyaların tamamını gördüğünü söyledi. Erdem hakkında 22 yıl hapis isteniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:49 - 12/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
CHP Milletvekili Eren Erdem
CHP Milletvekili Eren Erdem

FETÖ'nün 17-25 Aralık sonrası yasadışı ses kayıtlarını servis etmek için kurulan Karşı Gazetesi ile ilgili soruşturması kapsamında CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında hazırlanan iddianamede önemli ayrıntılar yer aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'ye yardım, gizli tanığı ifşa ve soruşturmanın gizliliğini ihlal suçları kapsamında hazırlanan iddianamede Erdem için 22 yıla kadar hapis isteniyor. O dönem gazetede çalışan Emre Erçiş ifadesinde şunları söyledi: KARŞI'nın sahibi Turan Ababey A Haber'de katıldığı programda Amerikan Konsolosluğu'ndan görevlilerin geldiğini ve Mustafa Sarıgül'ün evine giderek parasal destek istediklerini anlattı. Bunu daha sonra Eren de bana doğruladı.

ABD’LİLERLE GAZETEDE GİZLİ TOPLANTI

MİT TIR'ları basınına yansıdıktan sonra Eren Erdem'de Adana'daki MİT TIR'ları ile ilgili soruşma dosyasının tamamı vardı. Hatta o tutanaklara ben de göz attım. Daha sonra LAPAZEM isimli Twitter hesabına Eren bu dosyaları vermiş. Genel yayın yönetmeni olduğu için bütün haberlerden bilgisi vardı. Hatta 'Kan lobisi'isimli haberi bizzat kendisi yaptı. Amerikan Konsolosluğundan yetkililerin gazeteye geldiğini ve toplantı yaptığını biliyorum, neler konuşulduğunu bilmiyorum. Ayrıca Erdem'in Cihan Haber Ajansı ile gizli görüşmeler yaptığını duydum.


KUMPAS CD’LERİ SAKSIDA GELDİ

Karşı Gazetesi çalışanı Mehmet Bozkurt da Erdem'in 4 ABD’liyle toplantı yaptığını doğruladı. Gizli tanık “Ayçiçeği” ise haberleri TUSKON’da görevli “Yusuf” adlı bir kişinin getirdiğini ve Erdem’e verdiğini anlattı. Bu kişinin Erciş ile firari Ufuk Köroğlu’na da bilgiler getirdiğini anlatan gizli tanık, haberlerin CD, dosya kağıdı, bazen çiçeklerin arasında, saksılara gizleniş olarak ya da çikolataların içerisinde CD’lerle geldiğini söyledi. Gizli tanık “Ayçiçeği”, Bozkurt’un bunların yayınlanmasını istememesi üzerine Erdem’in gazetenin sahibi Ababey’e, “Bunlar hükümeti düşürecek, Erdoğan’ı Lahey’de savaş suçlusu olarak yargılatacak belgeler. Bunları yayınlarsak TUSKON size yardımcı olur, size yeteri kadar para verir, zengin olursun” dediğini söyledi.

  • O manşeti bizzat hazırladı
  • Bozkurt, Karşı'da atılan Dışişleri Bakanlığı ile ilgili Kan lobisi"başlıklı skandal manşetin de bizzat Eren Erdem tarafından bilgisayar başına oturmak suretiyle hazırlandığını belirtti. Bozkurt kendisinin MİT ve Dışişleri görevlilerini hedef alan bu manşeti atmak istemediklerini ifade etti. Bozkurt, Eren'in bu manşeti hazırlarken de hükümetin Lahev Adalet Divanı'nda yargılanacak iddialar olduğunu söylediğini kaydetti. Mehmet Bozkurt, Turan Ababey'in TUSKON yöneticileri ile yaptığı toplantıya Eren Erdem'in ciddi bir itirazı olmadığını da kaydetti. Söz konusu toplantıya FETÖ firarisi TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral'in de katıldığı biliniyor. CHP'li vekillerin de sık sık gazeteye geldiklerini anlatan Bozkurt; Gürsel Tekin, Umut Oran ve Melda Omur'un Eren Erdem'in yanına gelen isimler olduğunu anlattı.
#KARŞI gazetesi
#Eren Erdem
#Emre Erciş
6 yıl önce