|

Dualar semaya yükseldi

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in dünyaya gelişinin yıldönümü olan Mevlid Gecesi, dualarla idrak edildi.

06:00 - 23/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:15 - 16/05/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Namaz
Namaz
Ülke genelindeki camilerde düzenlenen kandil programına katılan Müslümanlar, kutlu geceyi hakkıyla yerine getirebilmek için camilere akın etti. Kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda Müslüman, namaz için saf tuttu. Yatsı namazının ardından yapılan vaaz sonrası mevlid ve ilahiler okundu. Namaz kılıp, dua eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle kandilin manevi atmosferini yaşadı.

CAMİLERDE SÜT DAĞITILDI

Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlid Gecesi dolayısıyla tüm yurtta camiler adeta doldu taştı. İstanbullular başta Sultanahmet, Fatih, Eyüp Sultan ve Yavuzselim olmak üzere camileri doldurdu. Camiye sığmayan cemaat, avluda saf tutarak geceyi idrak etti. Ankara'da da Kocatepe Camii'ni dolduran vatandaşlar, Kuran-ı Kerim okuyup dua etti. Türkiye genelindeki camilerde yatsı namazının ardından 290 bin 850 adet kutu süt dağıtıldı. Ankara'daki süt dağıtımına Bakan Faruk Çelik de katıldı. Türk Hava Yolları da Medine seferiyle umre için kutsal topraklara giden yolcularına, kandil dolayısıyla gül takdim etti.
#Peygamber Efendimiz
#Mevlid Gecesi
#kandil
8 yıl önce