|

Dualarla anıldı

İsrail ordusunun uluslararası sularda Mavi Marmara gemisine gerçekleştirdiği baskında şehit olanlar, Edirnekapı Şehitliği’nde anıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:39 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Dualarla anıldı
​Dualarla anıldı

Kendilerine “Sabah namazı devrimi” adı veren grup, Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii’nde sabah namazı kıldı. Buradan Edirnekapı Şehitliği’ne yürüyen grup, tekbir getirip “Mavi Marmara dimdik ayakta” yazılı pankart açtı.

KURAN OKUNDU

Grup, saldırıda hayatını yitiren Necdet Yıldırım ve Cevdet Kılıçlar’ın mezarı başında Kur’an-ı Kerim okudu, dua etti. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, buradaki konuşmasında, şu ifadeleri kullandı: ‘’Bugün Türkiye’nin İsrail ile anlaşması sizi çok fazla üzmesin. Çünkü Filistin meselesi, Türkiye-İsrail ilişkilerine indirgenmeyecek kadar büyük bir meseledir. Bu bir insanlık meselesidir, bu bir Müslümanlık meselesidir.’’ İsrail ordusunun, 2010 yılında Gazze Şeridi’ne insani yardım ulaştırmayı hedefleyen 6 gemilik “Özgürlük Filosu”nun en büyük gemisi “Mavi Marmara”ya uluslararası sularda düzenlediği baskında 9 kişi yaşamını yetirmişti. Saldırıda hayatını kaybedenlerden bazıları Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verilmişti.

#Necdet Yıldırım
#Cevdet Kılıçlar
#Bülent Yıldırım
7 yıl önce