|

Dumankaya’nın varlıklarına el konuldu

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) “himmet” adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Dumankaya İnşaat'ın sahibi ve ortakları olan 6 şüphelinin tüm mal varlıklarına el konuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:29 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ/PDY'ye “himmet” adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma sürüyor. Savcılık, “terör örgütüne finansman sağladıklarına dair kuvvetli şüphe” bulunduğu gerekçesiyle, şüpheliler Dumankaya İnşaat'ın sahibi ve ortaklarının mal varlıklarına el konulmasını istedi. Talebi değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin organize şekilde hareket ettikleri, ikna ettikleri bazı iş adamları ve esnafa Bank Asya'da hesap açtırdıkları, Türkiye çapında toplanan himmet, burs, kurban, abonelik paralarını bu iş adamları ve esnafın hesaplarında toplanmasını sağladıkları, bu hesaplardan çektikleri paraları örgütün faaliyeti çerçevesinde kullandıkları, tüm eylem ve işlemlerin örgütün talimatlarıyla yapıldığına hükmetti. Talebi kabul eden Sulh Ceza Hakimliği, Dumankaya İnşaat firmasının sahipleri ve ortakları olan şüpheliler Halit Dumankaya, Necla Dumankaya, Uğur Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya'nın tüm mal varlıklarına el konulmasını kararlaştırdı.



Yüksek yargıda FETÖ operasyonu


Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'da çalışan 35 kişi FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Aralarında zabıt katibi, şoför, şef ve veri kontrol uzmanları ile büro memurlarının da bulunduğu 35 Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay çalışanı gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.




#Paralel Devlet Yapılanması
#Himmet
#Dumankaya İnşaat
8 yıl önce