
Forbes dergisi dünyanın en pahalı otellerinin listesini yayınladı. Bu otellerin bir gecelik ücreti 1500 ile 5000 dolar arasında değişiyor.
Amerikan Forbes dergisi dünyanın tatil yapmak için en güzel ancak en pahalı otellerinin listesini yayınladı. Florida'dan Avustralya'ya, Güney Afrika'dan Yeni Zelanda'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada yer alan otellerin bir kısmı özel adalar üzerinde yer alıyor. Forbes'un seçimine göre dünyanın en güzel ve pahalı otelleri şunlar:
Las Vegas'taki MGM Grand Otel'in geceliği 5.000 dolar. Müşterilerde belli bir standardın üzerinde olma koşulu aranan otelin apartman türü 30 özel villası var.
Güney Afrika'nın Sabi Sand bölgesindeki Londolosi özel rezervinde bulunan otelde ise, iki kişilik odanın gecelik fiyatı 2.543 dolar. 36 süitin yer aldığı rezervde her bir müşteri başına 3 personel düşüyor. Aynı bölgedeki Singita Oteli'nin 2 kişilik odalarının geceliği ise 2.028 dolar. Fransa'ya ait Batı Hint Adaları'ndaki St. Barthelemy adasındaki Le Toiny Oteli'nin geceliği de 2.000 dolar. Okyanus manzaralı süitlerin her birinin özel yüzme havuzu ve mutfağı var.
Seychelles'lerdeki Fregate özel adasındaki otelin geceliği 1.800 dolar. Adada bulunan 16 villada 40 kişi kalabiliyor. Adanın ünlü konukları arasında Bill ve Melinda Gates ile Brad Pitt ve eşi Jennifer Aniston var. Yeni Zelanda'nın Taupo kentindeki Huka Lodge otelinde 2 kişilik konaklama ücreti ise 1.486 dolar. Otelin ünlü konukları arasında Barbara Streisand ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth de yer alıyor.






