|

Duruşmadaki ceza gerekçeli kararda değişti

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 5'i tutuklu, 51 sanıklı davada cezaların ayrıntılarını içeren gerekçeli kararın açıklanmasından sonra ilginç bir durum ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 10/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:43 - 10/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan
Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan

Tutuklu sanıklardan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan için duruşmada 'taksirle ölüme neden olmak'tan 15 yıl hapis cezası verildiği açıklanırken, gerekçeli kararda ise 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı yer aldı.

1,5 AY SONRA AÇIKLANDI

Yaklaşık 1,5 aylık aradan sonra açıklanan 5 bin 820 sayfalık gerekçeli kararda sanıkların savunmalarından mağdur ailelerin anlatımlarına, yaralı kurtulanların tanıklıklarından, sanıklara yönelik değerlendirmelere kadar pek çok detay yer aldı. Kararda, tutuklu sanıklardan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ile ilgili bölüm ise dikkat çekti. Can Gürkan için duruşmada 'taksirle ölüme neden olmak'tan 15 yıl hapis cezası verildiği açıklanırken, gerekçeli kararda ise 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı yer aldı.

Can Gürkan'ın avukatı Kadir Çekin, bunun düzeltilmesi için yargılamanın yapıldığı Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkemenin bu yöndeki değişikliği önümüzdeki gönlerde yapmasının beklendiği ifade edildi.

#Soma
#Manisa
#Can Gürkan
6 yıl önce