|

e-Okul'da takdir ve teşekkür hesaplama

Okulların kapanmasına az bir süre kalan öğrenciler sınav sonuçlarını öğrenmek için e-Okul girişi nasıl yapılır araştırıyor. Öğrenciler, e-Okul'dan takdir ve teşekkür hesaplamasının nasıl yapıldığını da merak ediyor. İşte e-Okul girişi detayları...

Yeni Şafak
10:37 - 5/06/2018 Salı
Güncelleme: 10:57 - 5/06/2018 Salı
Diğer
Takdir-teşekkür hesaplama
Takdir-teşekkür hesaplama

Öğrenciler, e-Okul girişi yaparak sınav sonuçları, takdir-teşekkür hesaplama, karne notları, devamsızlık gibi bilgilerini sorgulaması yapıyor.

2018 yılında öğrenciler okulla ilgili tüm gelişmeleri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden takip edebiliyor. Yeni dönemle ilgili merak ettiğiniz ders programı, okuldaki değişiklikler gibi konuları öğrenmek için öğrencilerin tek yapması gereken ise e-Okul VBS girişi yapmak.

İşte e-Okul öğrenci, öğretmen ve yönetim giriş ekranı hakkında detaylar...

e-okul giriş nasıl yapılır?

e-Okul giriş işlemi için ilk olarak resmi internet sitesi olan "https://eokulyd.meb.gov.tr/" adresine girilmeli.

Sisteme giriş yapabilmek için öğrencinin T.C. kimlik numarası ile okul numarası giriş yapıldıktan sonra 4 haneli güvenlik kodu da kutuya girilmelidir.

Girişi butonuna bastığımızda E-Okul veli bilgilendirme sistemine girmiş olacağız.

Sağ kısımda bulunan "Öğrenci T.C. Kimlik Numarası" ve "Öğrenci Okul Numarası" bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde girildikten sonra ikinci aşama ekrana gelecek.

e-Okul'da takdir-teşekkür nasıl hesaplanır?

e-Okul giriş sistemi ile takdir teşekkür hesaplamasının nasıl yapıldığını öğrenciler merak ediyor. Takdir teşekkür hesaplama ile 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıf ile tüm lise (9., 10., 11., 12. sınıf) öğrencilerinin ağırlıklı puan ortalamasını ve alacağı başarı belgesini öğrenebilirsiniz.

e-okul takdir teşekkür hesaplama işlemlerini yapacak olan öğrenci ya da velilerin e-Okul üzerinden giriş yapması ve giriş sonrasında kesinleşen ders notlarını öğrenmesi gerekir.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan not bilgisi seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz.

Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınav notları, performans proje ödevinden aldığı notlar ve ortalamalar yer almaktadır.

Kaç puanla hangi belge alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere okulun iftihar listesinde yer verilir.

#e-Okul
#Takdir
6 yıl önce