|

EBA E-kurs öğretmen başvuruları nasıl yapılır?

EBA öğretmen başvuru işlemi, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında (DYK) eğitimci olarak görev almak isteyen öğretmenler tarafından araştırılmaya başlandı. Kurslarda görev almak isteyen öğretmenler, 16 Eylül'e kadar EBA başvurularını ODSGM ve Eğitim Bilişim Ağı üzerinde yer alan e-kurs ekranından gerçekleştirilebilecek. EBA öğretmen başvurusuna ilişkin detayları haberde bulabilirsiniz...

Yeni Şafak
09:00 - 13/09/2018 jeudi
Güncelleme: 12:43 - 13/09/2018 jeudi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
10 Eylül'de başlayan
EBA
öğretmen başvurusu devam ediyor. 16 Eylül'e kadar devam edecek olan EBA öğretmen başvurusu için
MEBBİS
şifresi gerekiyor. Verilecek kurslarda görev almak için yapılacak olan EBA başvurusunu kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler gerçekleştirebilecek.

EBA öğretmen başvurusu nasıl yapılır?

Kurslarda görev almak isteyen kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenler, MEBBİS şifreleri ile
e-kurs
modülünden görev almak istedikleri kurs merkezi tercihlerini yaparak başvuruda bulunurlar.

Kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler.

Öğretmenler, iş takviminde belirtilen başvuru süresi içinde kadrolarının veya MEBBİS’te görevlendirme kayıtlarının bulunduğu ilçe sınırlarında üç kurs merkezine kadar tercihte bulunabilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler "Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum" butonunu işaretleyerek ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunabilirler.


DYK'larda görev almak isteyen ücretli öğretmenler, aday öğretmen olarak atama şartlarını taşımaları hâlinde, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesince okutabilecekleri derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler. Bu öğretmenler, e-kurs modülü üzerinden sisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yaparak, sistemden alacakları ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştırır.

Başvurular,
http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar
veya
https://e-kurs.eba.gov.tr
internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirilir. Kurs başvurularını zamanında yapma sorumluluğu öğretmenlerimize aittir.

Kurslara öğretmenlerin görevlendirilmesi

Kurslarda görev alacak öğretmenlerin belirlenmesi, e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürü tarafından öncelikle o kursa başvuru yapan kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenlerarasından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar gözetilerek yapılır.

İhtiyaç olması halinde, komisyon tarafından başvuruları onaylanan ücretli öğretmenler ders ücreti karşılığında görevlendirilir. Görevlendirme işlemi yapılmadan önce başvuran öğretmenlerin gerekli belgeleri alınarak değerlendirilir. Başvuru esnasında sisteme girdiği bilgileri belgelendiremeyen ücretli öğretmenlere görev verilmez.

Her üç tercihinde de görev alamayan ya da girebilecekleri azami ders saatini doldurmayan öğretmenler "Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum" butonunu işaretlemişler ise ilçe millî eğitim müdürlüklerince ihtiyacı olan diğer kurs merkezlerinde görevlendirilebilirler.

#MEBBİS
#EBA
il y a 6 ans