Eczane kalfasının para uğruna tasarladığı korkunç plan 4 yaşındaki Ahmet’i hayattan kopardı
Ankara'da eczacı Büşra Akdoğan'ın yiyeceklerine gizlice ilaç katarak trafik kazası geçirmesine ve 4 yaşındaki oğlunun ölümüne neden olmakla suçlanan iki eczacı kalfasının davasında karar çıktı. Mahkeme, sanıklara "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçundan 5'er yıl hapis ve 40'ar bin lira adli para cezası verirken; "olası kasıtla çocuğu öldürmek" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından beraatlerine hükmetti.
Ankara’da eczacı Büşra Akdoğan’ın yiyecek ve içeceklerine ilaç kattıkları iddiasıyla yargılanan 2 eczacı kalfası hakkında karar çıktı. Mahkeme, sanıklar Süleyman Özçelik ile Muaz İslam Bozdağ’a
“hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma”
suçundan ayrı ayrı 5 yıl hapis ve 40 bin lira adli para cezası verdi.
Ankara’da eczacı Büşra Akdoğan’ın yiyecek ve içeceklerine gizlice ilaç katarak trafik kazası geçirmesine ve 4 yaşındaki oğlunun hayatını kaybetmesine neden oldukları iddiasıyla yargılanan 2 eczacı kalfasının davasında karar açıklandı. Mahkeme, sanıklar Süleyman Özçelik ile Muaz İslam Bozdağ’a
“hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma”
suçundan ayrı ayrı 5 yıl hapis ve 40 bin lira adli para cezası verdi.
Sanıklar duruşmaya katılmadı
Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar katılmadı. Müşteki eczane sahibi Büşra Akdoğan da duruşmaya iştirak etmedi.
Duruşmada söz alan sanık avukatları, müvekkilleri hakkında isnat edilen suçların unsurlarının oluşmadığını savunarak beraat talebinde bulundu. Müşteki avukatları ise sanıkların cezai indirim uygulanmadan cezalandırılmasını ve tutuklanmalarını istedi.
Mahkeme heyeti,günde sanıkların “nitelikli dolandırıcılık” ve “olası kasıtla çocuğu öldürmek” suçlarından beraatine hükmetti. Heyet, “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçunun oluştuğu gerekçesiyle iki sanığı da ayrı ayrı 5 yıl hapis ve 40 bin lira adli para cezasına çarptırdı.
İddianamede neler yer aldı?
İddianamede, sanıkların usulsüz ilaç alım satımı yaparak SGK’yi zarara uğrattıkları, ayrıca eczacı Büşra Akdoğan’ın yiyecek ve içeceklerine gizlice ilaç kattıkları öne sürülmüştü. Savcılık, Akdoğan’ın bu nedenle trafik kazası geçirdiğini ve kazada 4 yaşındaki oğlunun yaşamını yitirdiğini belirterek sanıkların
“olası kasıtla çocuğu öldürmek”
suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.