|

Eczane soyguncuları adliyeye sevk edildi

İstanbul'da birçok nöbetçi eczane ve markette silahlı soygun yaptıktan sonra son işlerinde pusu kuran polislerle girdikleri çatışma sonucu yakalanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Yeni Şafak
16:11 - 19/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:16 - 19/03/2016 Cumartesi
DHA

Polis şüphelilere olaylar sırasında gözcülük yapan bir kişiyi daha yakalamasıyla gözaltı sayısı 6'ya çıkmıştı. Polisteki ifadelerinde suçlarını itiraf eden şüphelilerin Paramız yoktu, bir gün birlikte otururken soygun yapmaya karar verdik dedikleri öğrenildi. Şüphelilerden ikisinin terör örgütü adına molotof bulundurmak ve yasa dışı yürüyüşe katılmak suçlarından polise geliş kayıtları olduğu ortaya çıkmıştı.



İfadelerinde pişman olduklarını söylediler


Sultangazi İlçesinde 3 gün önce bir eczaneyi silah tehdidi ile soyduktan sonra daha önce bölgede meydana gelen soygunlar nedeni ile pusu kuran polislerle karşılaşan ve çatışmaya giren 5 kişi gözaltına alınmıştı. Çıkan çatışma sonucu 3'ü yaralanan şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliğinde sorgulandı. Şüphelilerin 3 nöbetçi eczane gaspı, bir tekel büfesi soygunu, ayrıca iki market gaspı yaptıkları tespit edildi.



Asayiş Şube Müdürlüğünde verdikleri ifadelerinde suçlarını itiraf eden şüphelilerin "Paramız yoktu. Ne yapacağımızı düşünürken soygun yapmaya karar verdik. Birimizde silah, diğerinde otomobil vardı. Hepsini birleştirip soygun yaptık. Şimdi yaptığımıza çok pişmanız" dedikleri öğrenildi.



Son soygunun görüntüleri ortaya çıktı


Öte yandan şüphelilerin yakalandıkları son soygunun güvenlik kameraları da ortaya çıktı. Görüntülerde şüphelilerin hızla içeri girdikleri bu sırada birinin kayarak eczane içinde düştüğü görülüyor. Daha sonra 2 bin lira para gasp eden şüphelilerin dışarı çıktıklarında polisle karşılaştıkları ve kaçmaya çalıştıkları görülüyor. Bu görüntülerden hemen sonra bir sokak dahi uzaklaşamayan soygunculardan 3'ü yaralı olarak yakalanmıştı. Kaçmayı sürdüren 2 soyguncu da 500 metre ilerde gözaltına alınmıştı.



Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin adeta suç makinesi oldukları ortaya çıktı. Şüphelilerden Y. E.'nin (17) daha önceden hırsızlık, İsmail E.'nin (26) uyuşturucu madde bulundurmak, Şehmut K.'nin (20) molotof kokteyli bulundurmak, kasten yaralama, oto hırsızlığı, Caner A.'nin (25) uyuşturucu bulundurmak, 3 adet kundaklama, Mustafa Ö.'nün (19) ise toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhafelet suçlarından polise geliş kayıtları bulunduğu öğrenildi. Şüphelilere gözcülük yaptığı için gözaltına alınan 17 yaşındaki F.Tnin ise suç kaydının bulunmadığı öğrenildi.



Şüpheliler poliste işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiler.



Soyguncuların gerçekleştirdikleri eylemler


Polis soruşturmasında şüphelilerin şu ana kadar gerçekleştirdikleri eylemlerde tespit edildi.



13 Şubat 2016 tarihinde Sultangazi, 75. Yıl mahallesinde bir marketten maskeli, silahlı gasp olayı


21 Şubat 2016 tarihinde Sultangazi, 75.yıl mahallesinde bir eczanenin silahla soyulması ve bin lira paranın gasp edilmesi


25 Şubat 2016 tarihinde Sultangazi, 75.yıl mahallesinde bir marketten silahlı gasp


28 Şubat 2016 tarihinde 75.yıl mahallesinde bir tekel bayinin gasp edilmesi


02 Mart 2016 tarihinde Sultangazi ilçesi, Yunus Emre mahallesi nöbetçi bir eczanenin silahla soyulması


#eczane
#soyguncu
#adliye
#sevk edildi
8 yıl önce