|

Efsanevi alaya vefa yürüyüşü

Çanakkale Savaşı’nda düşmanı durdurmak için büyük kahramanlıklar gösteren 57. Alay ve şehitler için ülkenin dört bir yanında “Vefa Yürüyüşü” ve anma töreni düzenlendi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 26/04/2016 Salı
Güncelleme: 03:52 - 26/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Çanakkale Savaşı'nda, gösterdiği kahramanlıklarla önemli rol oynayan 57. Alay ve Çanakkale şehitleri, “Vefa Yürüyüşü" ve Edirne Kapı Şehitliği'nde gerçekleştirilen törenle anıldı. İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği program kapsamında, Eyüp Sultan Camii'nde toplanan kalabalık grup, dün sabah namazında şehitler için dua etti. Namazın ardından vatandaşlara yarma buğday çorbası dağıtıldı. Daha sonra, büyük bir Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, Eyüp Sultan Camisi'nden Edirnekapı Şehitliği'ne yağmur altında tekbir getirerek yürüdü.





TÜRKİYE ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ


Şehitler için Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı gerçekleştirilen yürüyüşe binlerce vatandaş katıldı. Ankara'da yürüyüş ve anma töreni düzenlendi. Taceettin Veli Camii ve çevre camilerde toplanan gençler sabah namazının ardından anma töreninin düzenleneceği Cebeci Askeri Şehitliği'ne yürüdü.





YENİ ZELANDA SEREMONİSİ


Anzak Koyu'nda geleneksel “Şafak Ayini" düzenlendi. Yaklaşık bin Avustralyalı ve Yeni Zelandalı katıldı.Conkbayırı'nda bulunan Yeni Zelanda Anıtı'nda da tören düzenlendi. Savaşta ölen Yeni Zelandalı askerler için duaların yapıldı kahramanlık şarkıları seslendirildi.





57. Alay Vefa Yürüyüşü'nün tamamlandığı Conkbayırı Anıtı'nda tören düzenlendi. Kapanış töreni ise Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde gerçekleştirildi. Bakan Kılıç burada yaptığı konuşmada, “ “Bizim üzerimize düşen görev burada 101 sene önce ortaya konulan mücadelenin ruhunu ve o mücadelenin içindeki ruhun anlamını iyi görmek ve bir, beraber, tek vücut olmak" dedi. Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: “Sizlerden tek bir ricam var; ecdadınız 101 sene önce nasıl burada tek vücut olduysa, siz de şu anda nasıl tek vücutsanız, geleceğe de böyle yürüyün. Kur'an'ın emrinde yazanı unutmayın. Bugün buraya niye geldiğinizi neden bir arada olduğunuzu iyi anlayın."





#Çanakkale Savaşı
#57. Alay
8 yıl önce