|

Ege sakinse Türkiye sayesinde: NATO'ya Doğu Akdeniz mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’e Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege’deki rolünü hatırlattı. Erdoğan telefon görüşmesinde “Türkiye’nin yapıcı adımları ve ısrarlı çağrıları sayesinde bugün Ege ve Doğu Akdeniz’de sakin bir hava hakim” dedi.

00:00 - 17/04/2021 samedi
Güncelleme: 05:49 - 17/04/2021 samedi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, telefon görüşmesinde,
Ege, Doğu Akdeniz, Libya ve Afganistan’daki gelişmeler ile Rusya-Ukrayna krizi
başta olmak üzere bölgesel meseleler değerlendirildi.


"Türkiye’nin yapıcı adımları ve ısrarlı çağrıları sayesinde"

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede,
    Türkiye’nin yapıcı adımları ve ısrarlı çağrıları sayesinde bugün Ege ve Doğu Akdeniz’de sakin bir havanın hakim olduğunu belirtti.
    Libya’da yeni hükümete savunma ve güvenlik alanında destek verilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin imzaladığı anlaşmalar çerçevesinde bu doğrultuda katkı sağladığını dile getirdi.
Erdoğan, NATO’nun imkan ve kabiliyetlerini de kullanmak suretiyle Afganistan’a desteğin de en etkin biçimde sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna krizinin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve Minsk Anlaşmaları temelinde, diyalog yoluyla çözümlenmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti.

#Ege
#Doğu Akdeniz
#NATO
#Türkiye
#Recep Tayyip Erdoğan
il y a 3 ans