|

Ege’de gereken karşılığı veririz

Başbakan Yıldırım, Ege Denizi’nde bir kayalığa Yunan bayrağı dikme girişimine tepki gösterdi. Yıldırım, “Yunanistan’a tavsiyemiz, kışkırtmalardan ve gerginliği artıracak provokasyonlardan uzak durmasıdır. Şartlar ne olursa olsun bu yönde yapılacak oldu bittilere, fiili durumlara gereken karşılığı vermeye kararlıyız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2018 Salı
Güncelleme: 01:43 - 17/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Marmara Üniversitesi'nin Sultanahmet'teki Rektörlük Binası'nda düzenlenen "Referandumdan Bir Yıl Sonra Cumhurbaşkanlığ Hükümet Sistemi" panelinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Son dönemde Yunanistanlı yetkililerin bölgede gerginliği arttıran açıklamaları var. Dün (önceki) akşam da Yunanlı gençler Ege'deki bir adaya Yunan bayrağı dikme girişiminde bulundu. Gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Yıldırım, Ege Denizi'nde zaman zaman gerginliği arttırmaya, kışkırtmaya yönelik komşu ülke Yunanistan'ın birtakım faaliyetlerinin olduğunu söyledi.

İHLALLER ARTTI

Son zamanlarda bu ihlallerde artışların göze çarptığını ifade eden Yıldırım, "Özellikle aidiyeti, sahipliği belli olmayan kaya parçaları var. Onlara yönelik Kardak kayalıklarına benzer girişimlerin olduğunu görüyoruz" dedi. Yıldırım, yine Didim açıklarında yerleşim yeri olmayan bir kayalığa Yunan bayrağı dikme girişimi olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

BAYRAĞI KALDIRDIK

"Bunun üzerine de sahil güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar ve oradan o bayrağı kaldırdılar. Bizim Yunanistan'a tavsiyemiz; iyi komşuluk ilişkileri içinde gerginliği arttıracak provokasyonlardan, kışkırtmalardan uzak durması, komşuluk hukukuna uygun olarak hareket etmesidir. Ülkemizin egemenlik haklarından kimsenin taviz vereceğimizi düşünmemesini özellikle bekliyoruz. Şartlar ne olursa olsun bu yönde yapılacak oldu bittilere, fiili durumlara gereken karşılığı vermeye kararlıyız. Bunun bilinmesini isteriz."

  • Bir alışkanlığı değiştiriyoruz
  • Yıldırım, “Referandumdan Bir Yıl Sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” panelinde yaptığı konuşmada ise 15 yıllık AK Parti iktidarının en zor şartlarında, iktidarın çok önemsediği büyük bir değişimin, yönetim sistem değişikliğinin son iki yılda gerçekleştiğini söyledi.
  • Bunun sebebinin, gerçekten bir şeyi istemek, kendini vermekle alakalı olduğunu belirten Yıldırım, “Bu değişiklik akamete de uğrayabilirdi süreç içerisinde ama biz, yılmadık, sabrettik, kararlılıkla üzerine gittik” dedi. Eskiden yürütme ve yasamanın birlikte seçildiğini, yasamanın içinden yürütmenin çıktığını, yürütme ve yasama ilişkilerinin iç içe olduğunu hatırlatan Yıldırım, bu iki iradenin sandıkta ayrıldığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile herkese hak ettiğini veren bir yapı dizayn ettiklerini düşündüğünü belirten Yıldırım, “Biz bir adım attık. 94 yıllık yönetim alışkanlığımızı, darbelerle vesayetlerle milletin gına getirdiği bir yönetim anlayışını değiştiriyoruz” diye konuştu.
#Binali Yıldırım
#Yunanistan
#Ege Denizi
6 yıl önce