|

Eğitimde 'nöbetçi anaokulu' dönemi

Bilim öğreten anaokulu konsepti ile adından çokça söz ettiren Kâşif Çocuk Akademisi, yine çok ilgi çeken bir uygulama ile çalışan annelerin işlerini kolaylaştıracak. Okul, hafta içi gece 23.00'a kadar uzman eğitimciler eşliğinde çalışan anne ve babaların çocuklarının bakımını üstlenmeye başladı.

Yeni Şafak
21:08 - 7/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 19:09 - 7/12/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Nöbetçi anaokulu olarak adlandırılan uygulamada ihtiyaç duydukları zamanlarda, hafta sonu, yada hafta içi geç saatlerde 3-6 yaş arası çocuklarını Kaşif Çocuk Akademisine makul bir ücret mukabili bırakabiliyorlar. Konu ile ilgili açıklama yapan Kaşif Çocuk Akademisi İcra Kurulu Başkanı Dr. Hamit Akçay “Şehir yaşamının getirdiği güçlükleri biliyor ve onları aşmak için kurumsal çözümler üretiyoruz, Anaokulumuz öğrencisi olsun yada olmasın herkese açık olan bu hizmetimizde hafta içi saat 23:00'a kadar, Cumartesi ve Pazar günleri saat 22:00'a kadar uzman eğiticilerimiz nezaretinde çocuklara neşeli ve kaliteli zaman geçirme olanağı sunuyoruz” dedi. Akçay, şimdilik sadece Başakşehir'de uygulanan bu hizmetin zamanla yeni şubelerle yaygınlaşacağını da belirtti.



Özellikle çalışan annelerin güvenilir, pedagojik formasyona sahip bakıcı arayışı içinde olduklarını gördüklerini söyleyen Akçay, şehir yaşamında evlere hapsolan çocukların sosyalleşmesi için çalışmayan annelerin de çocukların sosyalleşmesi için istedikleri gün ve saatlerde çocuklarını oyun gruplarına dahil edebildiklerini kaydetti.



Tarım bahçesi, bilim atölyeleri, sanat atölyeleri gibi pek çok yenilikçi uygulamaları olan, Kâşif Çocuk Akademisi bu yıl içerisinde yeni şubeler açmayı ve 2016 yılında kendi özgün eğitim sistemini yaygınlaştırmak için bayilik vermeyi planlıyor.



#Nöbetçi Anaokulu
#Kâşif Çocuk Akademisi
#Başakşehir
8 yıl önce