|

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı

10 Şubat'ta ehliyet sınavına giren adayların sonuçlar için heyecanlı bekleyişi sona erdi. 10 Şubat’ta yapılan MTSKS-1 ehliyet sınavı sonuçları açıklandı. İşte 10 Şubat ehliyet sınav sonuçları sayfası.

Yeni Şafak
08:00 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 08:26 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Ehliyet sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sona erdi.
Ehliyet sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sona erdi.

10 Şubat’ta yapılan 2018 yılının ilk ehliyet sınavının sonuçları açıklandı. Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığınca 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilen yeni yılın ilk ehliyet sınavına katılan milyonlarca sürücü adayının meraklı bekleyişi son buldu. MEB MTSKS-1 sınav sonuçlarını açıkladı. İşte 10 Şubat ehliyet sınav sonuçları ve bütün detaylar.

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı

Ehliyet sınav sonuçları için geri sayım bitti. Milli Eğitim Bakanlığı ise 2018 yılı ehliyet sınavları ile ilgili detayları paylaştı. 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları 22 Şubat 2018 tarihinde yani bugün açıklandı.


Direksiyon sınavı ne zaman?

Yazılı ehliyet sınavından 70 baraj puanını geçen sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı sınav listesine göre direksiyon sınavının ne zaman yapılacağı hakkında net bir bilgi yok. Ancak geçmiş sınavlara bakıldığında ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 15 ile 22 gün arasında yapılıyor.

Ehliyet sınav ücretleri ne kadar?

Adaylar, 2018 yılında her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere KDV dâhil 75.00 (yetmişbeş) TL MTSKS ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile kendi T.C kimlik numarasına göre MTSKS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süresi içerisinde sınavın adıyla yatıracaklar.

Adaylar ayrıca, banka dekont/ATM işlem fişini MTSKS uygulama takviminde belirtilen başvuru süresi içinde Özel MTSK müdürlüğüne teslim edecek. T.C. kimlik numarası yanlış ise sorumluluk adaylarda olacak.

Ehliyet almak için şartlar neler?

  1. B ve G ehliyet sınıfları için 18 yaşını bitirmiş olmak.
  2. A1, A2, F ve H ehliyet sınıfları için 17 yaşını bitirmiş olmak.
  3. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H ehliyet sınıfları için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.
  4. C, D ve E ehliyet sınıfları için 22 yalını doldurmuş olmak.
  5. Sabıka kaydının olmadığına dair dilekçeyi kurs müdürlüğüne teslim etmek.
  6. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
  7. "Sürücü olur" sağlık raporunu almış olmak.
  8. Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğrafı Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.


#ehliyet sınav sonuçları
6 yıl önce