|

Eko-çiftlik’te atıklar israf olmuyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’nin en güzel millet bahçelerinden birisinin Konya’da inşa edildiğini belirtti. Altay, “Bir yaşam ve medeniyet merkezi inşa ediyoruz” dedi.

00:00 - 14/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 06:48 - 14/07/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Günlük 400 kilo yaş mama üretme kapasitesine sahip olan tesiste belediyenin ihtiyacı olan haftalık yaş mama bir günde üretiliyor.
Günlük 400 kilo yaş mama üretme kapasitesine sahip olan tesiste belediyenin ihtiyacı olan haftalık yaş mama bir günde üretiliyor.

Sıfır atık konusunda çığır açan Ankara Sincan Belediyesi, sokaktaki canlarımızı unutmuyor. Tesiste ısıl işlem görmemiş gıdalar uygun işlemlerden geçirilerek mama haline getiriliyor. Günlük 400 kilo yaş mama üretme kapasitesine sahip olan tesiste belediyenin ihtiyacı olan haftalık yaş mama bir günde üretiliyor. Bugüne kadar toplam 3 bin 114 kilo yaş mama üretilerek sokak hayvanlarına verildi.



  • Yemyeşil bir ortamda kurulan Eko-Çiftlik’te, bahar mevsiminde ekilen sebzeler hasat edilmeye başlandı. Domates, salatalık, biber, patlıcan çeşit çeşit sebzeler yetiştirilerek üretime katkı sağlanıyor. Toplanan 120 kg fasulye ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi.Eko-Çiftlik’e ayrıca 3 binden fazla ağaç ve çalı dikildi. Adeta bir botanik bahçesi şeklinde tasarlan merkezde, 7’den 70’e herkese sıfır atık ve geri dönüşüm süreci anlatılıyor.

Bu arada kırmızı Kaliforniya solucanı ile solucan gübresi üretimi devam ediyor. Öncelikle solucan maması hazırlanıyor. Düzenli bakım ve besleme ile solucanlar mamayı tüketiyor ve ayda yaklaşık 300 kilo gübre elde ediliyor. Gübre tesisteki ağaçlar, sebzeler, çiçeklerde kullanılıyor.

GERİ DÖNÜŞÜMDEN PARK MALZEMESİ

  • Merkezde çocukların dikkatini çekmesi amacıyla her ayrıntı düşünüldü. Tamamı atık malzemelerden oluşturulan park, çocukların ilgisini çekiyor. Araba tekerlekleri, tahta, metal gibi atık malzemeler bir araya getirildi, boyandı ve sıra dışı bir park ortaya çıkarıldı. Merkeze gelen minikler parkta eğlenirken, bir taraftan da oyuncaklarla sıfır atık bilinci kazanıyor.
#Eko-çiftlik
#Atık
#İsraf
3 yıl önce