|

Elazığ'da köprüye yerleştirilmiş bomba imha edildi

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından önceden bir köprüye döşenmiş olan el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından tespit edilerek imha edildi.

Yeni Şafak
00:00 - 10/01/2016 Pazar
Güncelleme: 21:59 - 9/01/2016 Cumartesi
DHA

Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Alacakaya ile Arıcak ilçe karayolunda bulunan Süryan Köprüsü'ne PKK'lı teröristler tarafından daha önceden döşenmiş olan el yapımı patlayıcının yol kontrolü yapan güvenlik güçleri tarafından tespit edilerek imha edildiği belirtildi.





Valilik açıklamasında şöyle denildi: 'Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 9 Ocak 2016 tarihinde Alacakaya-Arıcak karayolu yol güzergahı üzerinde yol arama ve kontrol faaliyeti icra edilmesi esnasında saat 14.30 sıralarında Alacakaya-Arıcak karayolu 15inci kilometresinde bulunan Ballıca Mevkii Süryan Köprüsü'nde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca El Yapımı Patlayıcı (EYP) yerleştirildiği tespit edilmiştir. Tespit edilen EYP düzeneği emniyete alınmak suretiyle kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiş olup, patlamada herhangi bir zayiat, can ve mal kaybı meydana gelmemiştir.'




#Elazığ
#bomba
#pkk
8 yıl önce