|

Elebaşlarıyla toplantıdan çıktı vuruldu: MİT'ten konvoyuna nokta atışı

MİT’in Sincar’daki nokta operasyonuyla öldürülen PKK’ya bağlı YBŞ’nin elebaşı Hasan Said Hasan’ın terör örgütünün sözde üst düzey yöneticileriyle toplantısı sonrasında vurulduğu ortaya çıktı. MİT’in takibinde olan Hasan’ın çocuk yaştaki Ezidilerin PKK’ya katılıp örgütsel eğitim almalarını organize ettiği öğrenildi. Hasan’ın Sincar’da Haşdi Şabi ile hareket ettiği biliniyordu.

00:00 - 21/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 02:51 - 21/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
PKK/KCK’nın sözde yürütme konseyi üyesi olan Hasan Said Hasan Irak tarafından da bölücü faaliyetlerinden dolayı aranıyordu.
PKK/KCK’nın sözde yürütme konseyi üyesi olan Hasan Said Hasan Irak tarafından da bölücü faaliyetlerinden dolayı aranıyordu.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı’nın Sincar’da düzenlediği nokta operasyonun detayları netleşti. Irak’ın kuzeyindeki operasyonla etkisiz hale getirilen PKK’nın Sincar’da faaliyet yürüten kolu YBŞ’nin sözde genel sorumlusu Hasan Said Hasan’ın, operasyon öncesi üst düzey örgüt mensuplarıyla bir araya geldiği belirlendi.


ELEBAŞLARIYLA BULUŞMUŞ

  • MİT, uzun süredir takip ettiği YBŞ’nin sözde genel sorumlusu
    “Seyit”
    kod adlı Hasan Said Hasan’ı geçtiğimiz günlerde PKK’nın işgali altındaki Sincar’da etkisiz hale getirdi.
    Sözde üst düzey bazı PKK mensupları ile Sincar’da bir araya geldiği haberinin alınması üzerine gerçekleştirilen operasyonda, elebaşının içinde bulunduğu hareket halindeki araç vuruldu.

MİT’İN YAKIN TAKİBİNDEYDİ

Sincar halkı üzerinde hakimiyet kurmak isteyen gruplarla işbirliği yaptığı ve Ezidiler üzerinde baskı kurduğu belirlenen terörist, MİT’in yakın takibindeydi.
Bölgede Haşdi Şabi ile birlikte hareket ettiği bilinen Hasan’ın, PKK’ya ait silah ve mühimmat sevkiyatının yanı sıra Suriye ve Irak arasında örgüt mensuplarının intikali ile çocuk yaştaki Ezidilerin PKK’ya katılıp örgütsel eğitim almalarını organize ettiği belirtildi.
#MİT
#Sincar
#PKK
#YBŞ
#Hasan Said Hasan
3 yıl önce